IZNENADIĆETE SE KADA VIDITE KO SVE U HOLIVUDU SLAVI PRAVOSLAVNI BOŽIĆ: Kim Kardašijan, Naomi Kembl, Vikend, samo su neki od njih

Novosti online

07. 01. 2022. u 14:07

BOŽIĆNA euforija u zapadnim zemljama možda jeste rezervisana za decembar, ali čak i u Holivudu postoje slavne ličnosti koje ovaj praznik slave u januaru.

ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ КАДА ВИДИТЕ КО СВЕ У ХОЛИВУДУ СЛАВИ ПРАВОСЛАВНИ БОЖИЋ: Ким Кардашијан, Наоми Кембл, Викенд, само су неки од њих

Foto: Instagram

Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Božić:

Kim Kardašijan uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa u skladu s tim slavi i Božić.

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Glumicu Stanu Katić smo obožavali kao Kejt Beket u seriji "Castle", a njeni roditelji su Srbi te se u njihovoj kući slavio i pravoslavni i katolički Božić.

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

Čuvenog pevača Vikenda odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. A jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj PRavoslavnoj Tewahedo crkvi.

Lepa glumica Nina Dobrev rodom je iz Bugarske, a iako se trudi da svoja ubeđenja i verovanja drži dalje od očiju javnosti, poznato je da se u njenoj porodici slave oba Božića.

Poznati glumac Zek Galifianakis istakao je da je odrastao kao grčki pravoslavac, te i on spada u red onih koji slave pravoslavni Božić.

Osim jednog Božića, postoje i oni koji proslavljaju oba Božića, a jedan od njih je i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je, od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo da proslavlja i katolički i pravoslavni Božić.

BONUS VIDEO:

VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a