BUGARSKI GLUMAC IZ JUŽNOG VETRA OTKRIO: Deda mi je iz Niša, moja krv je delom i srpska

Novosti onlajn

30. 11. 2021. u 13:40

BUGARSKI glumac Marijan Valev (52), kog ovih dana gledamo u filmu "Južni vetar - Ubrzanje" koji je videlo 600.000 ljudi, otkriva da je poreklom Srbin!

БУГАРСКИ ГЛУМАЦ ИЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА ОТКРИО: Деда ми је из Ниша, моја крв је делом и српска

Foto: Printskrin/Instagram/ marianvalev_fan

Veliku popularnost stekao je glavnom ulogom u seriji "Balkanska mafija", a malo ko zna da mu je deda Nišlija.

Negativac Čavdar iz nastavka hit akcije Miloša Avramovića kaže da se veoma ponosi srpskim poreklom.

- Moj deda je rođen u Nišu i tamo je živeo dugo godina. Kasnije je emigrirao u Bugarsku, gde je zasnovao porodicu i nastanio se. Tako da je moja krv delom i srpska. Pravoslavac sam kao i vi, a slični su nam i mentalitet i jezik - priča Valev.

Marijan kaže da se zato na snimanju "Južnog vetra" osećao kao kod kuće. - Ovo je prvi put da glumim u nekom srpskom filmu. Bio sam počastvovan kada me je Miloš Avramović pozvao da budem deo ekipe zajedno sa Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem. Od momenta kada sam došao u Srbiju osećao sam se kao kod kuće. Srpski jezik dosta razumem, ali ga ne govorim baš najbolje - iskren je glumac, koji je oduševljen kako su ga dočekale kolege iz Srbije:

- Biković i Radonjić su bili dobri prema meni i često smo u pauzama od snimanja razgovarali o privatnom životu, ulogama i filmovima. Mnogo volim Srbe, divan ste narod.

Valev otkriva da se u pauzama od snimanja opuštao uz domaću rakiju sa svojim kolegom i zemljakom Zaharijem Baharovim, koji u filmu igra Kirila. - Probao sam šljivovicu i dunju i mogu vam reći da su odlične. Skoro svakog dana nakon snimanja Zahari i ja bismo popili po dve rakijice pred večeru - priča glumac.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)