POLA MILIONA DOLARA ZA GITARU ERIKA KLEPTONA: Na aukciji u NJujorku ponuđeno 900 predmeta poznatih muzičara

Novosti online

16. 11. 2021. u 15:52

VIŠE od 900 predmeta koji su pripadali najvećim svetskim muzičkim zvezdama, među kojima su Erik Klepton, Elvis Presli, Madonna, Majkl Džekson i Kurt Kobejn, ove nedelje biće ponuđeni na aukciji u Njujorku.

ПОЛА МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ГИТАРУ ЕРИКА КЛЕПТОНА: На аукцији у Њујорку понуђено 900 предмета познатих музичара

Erok Klepton i Džindžer Bejker /Foto EPA

Najviša cena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erika Kleptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu 1970. godine.

- Njegova Martin gitara na aukciji bi mogla da postigne od 300.000 do 500.000 dolara - rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien"s Auctions.

Licitacija za gitaru i ostale predmete održaće se u Hard Rok Kafeu u Njujorku i onlajn. Gitara na kojoj je svirao Prisli, a poklonio je Normanu Taurogu, reditelju brojnih filmova u kojima je pevač glumio, mogla bi da dostigne cenu od 90.000 dolara.

Na aukciji će biti ponuđeno i odelo koje je nosila Madona ufilmu "Evita", a vrednost mu je procenjena na 12.000 dolara.Među ostalim predmetima na aukciji će se naći i haljine Ejmi Vajnhaus i Keti Peri, kao i nekoliko predmeta koji su pripadali članovima rok benda Nirvana i Kurtu Kobejnu.

- Imamo vrlo retku njegovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane - rekao je Nolan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)