ŽIVOT MARINKA ROKVIĆA OBELEŽILA TRAGEDIJA: "Muslimani su ušli u selo i ubili mi oca. Onda je stigla druga informacija..."

M.K.

08. 11. 2021. u 13:28

FOLK pevač Marinko Rokvić preminuo je u subotu u 68 godini, posle borbe sa rakom pankreasa. Ova vest rastužila je njegove obožavaoce i poštovaoce narodne muzike.

ЖИВОТ МАРИНКА РОКВИЋА ОБЕЛЕЖИЛА ТРАГЕДИЈА: Муслимани су ушли у село и убили ми оца. Онда је стигла друга информација...

Foto ATA Images

Pevač je rođen u Koluniću kraj Bosanskog Petrovca, a za ovo mesto su ga od 1995. godine vezala i tragična sećanja, jer je njegov otac ubijen tokom rata. 

Kada je 1995. godine krenula ofanziva hrvatsko-muslimanskih snaga, moj otac se vratio u Bosanski Petrovac. Iako su mu tamo rekli da narod masovno beži, on se vratio svojoj kući, autobusom koji je evakuisao taj jadan narod. On nikada nikome nije učinio nikakvo zlo, pa je verovao da ni njega niko bez razloga neće dirati. Čuo sam da su muslimani ušli u to selo, ali smo pored informacije da je ubijen, koju smo dobili od ljudi iz Crvenog krsta, imali i informaciju da je u muslimanskom logoru. U toj nadi živeli smo godinu i po dana pokušavajući da sa njim stupimo u kontakt. Njegove posmrtne ostatke sam sa porodicom preneo u Beograd, gde je i sahranjen - pričao je Marinko suznim očima 1997. godine. 

Takođe, pevač je govorio da uprkos tome što je njegov otac pao kao žrtva muslimanskih fundamentalista, ne može da optužuje sve muslimane ili sve Hrvate... 

- Moj otac je jedna od stotine hiljada žrtava ovog bezumnog rata. Bilo ih je na svim stranama - pričao je Marinko. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Emotivan govor Miloša Bikovića na komemoraciji Marku Živiću

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!