OVO SU BILI GAGINI RITUALI: Dragan Nikolić je bio veliki tremaroš - ovo mu je bila rutina pre svake predstave!

Novosti onlajn

31. 10. 2021. u 11:01

JEDAN od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca svih vremena sa naših prostora, zasigurno je Dragan Gaga Nikolić.

ОВО СУ БИЛИ ГАГИНИ РИТУАЛИ: Драган Николић је био велики тремарош - ово му је била рутина пре сваке представе!

Foto Arhiva

Dragan Gaga Nikolić, jedan je od najpoznatijih i najvoljenijih glumaca sa naših prostora.

 Ostavio je traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi naraštaji.

Gaga Nikolić je prvi glumac s ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste da je Veliki Gaga bio i veliki tremaroš.

Naime, kako kažu njegovi sradnici, samo u pozorištu, a to objašnjavaju njegovim odnosom prema ulozi, pozorišnoj sceni i prema publici. Gaga je imao i svoj ritual pred svaku predstavu, dva viskija pre nego što izađe na scenu:

– U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim. Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja il’ pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi – rekao je jednom prilikom glumac.

(ALO)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Družila se sa Hičkokom, a Ričard Barton je tražio da igraju zajedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U ŠOKU SAM, NE DOLAZIM SEBI Dušica skrhana bolom zbog smrti voditeljke Pinka: Šta god da se desilo, ne verujem da je istina