"KERBER", "GOBLINI" I "PIVO" TRESU BEOGRAD: Sve duži spisak sjajnih rok koncerata ovog leta u prestonici

Milan Ćunković

27. 06. 2021. u 10:27

POSLE popuštanja mera zaštite protiv kovida 19, muzički događaji u Srbiji se nižu kao na traci. Između ostalog, sve je više zakazanih velikih rokenrol koncerata u Beogradu.

КЕРБЕР, ГОБЛИНИ И ПИВО ТРЕСУ БЕОГРАД: Све дужи списак сјајних рок концерата овог лета у престоници

Goblini / Foto Marina Pešić

Niški "Kerber" nastupiće 9. jula, a pankeri "Goblini" 10. jula na prvom "Belgrejd fort festu", koji će biti održan u rovovima kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Organizator, koncertna agencija "Odličan hrčak", saopštio je da će prve večeri, uz "Kerber", koji slavi 40 godina karijere, nastupiti i bluz-rokeri "Teksas flad", a dan kasnije, uz "Gobline", dolaze "Siks pek", "Psi" i "Petar Pan". Obe večeri je ulaz od 19.00.

- Korona je za nas bila zatvor, u pravom smislu - iskreno će vođa "Kerbera" Goran Šepa Gale. - Zakazani koncert je naša velika radost. Zver je opet na slobodi. Kalemegdan, simbol Beograda i Srbije, oduvek je pravo mesto za rokenrol žurke.

Nastup na "Fort festu" konačno je prilika da publika uživo čuje pesme sa aktuelnog albuma "Goblina", "Jednina" (2019), jer je pandemija kovida 19 sprečila Šapčane da ranije promovišu izdanje uživo u Beogradu.

Njihovi veliki prijatelji, članovi grupe "Hladno pivo", održaće svoj do sada najveći koncert u Beogradu 21. avgusta (20.30) na Tašmajdanu. Zagrepčani će tom prilikom proslaviti dve decenije kako nastupaju u Srbiji, još od bašte Studentskog kulturnog centra Beograda, 16. juna 2001. Bend je samostalno četiri puta punio novobeogradsku Halu sportova, jednom halu Novosadskog sajma, stigavši i do prostora Beogradske tvrđave.

Jedan od regionalno najznačajnijih sastava je, tokom više od tri decenije postojanja, zabeležio impresivan niz hitova, kakvi su "Pitala si me", "Pjevajte nešto ljubavno", "Jednim osmijehom", "Šamar", "Supermen", "Nije sve tako sivo", "Saundtrek za život", "Ne volim te", "Samo za taj osjećaj", "Firma", "Mojoj majici"... Frontmen Mile Kekin, gitarista Zoran Subošić Zoki, bubnjar Mladen Subošić Suba, basista Krešimir Šokec i klavijaturista Milko Kiš objavili su krajem prošle godine singl "Kišna nedelja", a nedavno i Carpe Diem, u saradnji sa Sanjom Doležal. Njihov koncert na Tašmajdanu će, interesantno, biti održan u vreme trajanja "Bir festa" na Ušću (19-22. avgust).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)