SRPSKA HARMONIKA IDE UZ KANTRI ZVUK: Mirko Kodić, za "Novosti", povodom novog spota "La fantana"

Š. Marović

15. 06. 2021. u 11:55

POZNATI srpski harmonikaš i autor Mirko Kodić pre nekoliko dana u jednom beogradskom kafiću održao je promociju spota za numeru "La fantana", snimljenu sa svojim učenikom Nikolom Lukićem. Događaj je organizovan u užem krugu prijatelja zbog pandemije virusa korona, ali slavlje nije moglo da prođe bez Aleksandra Ilića i Biljane Jevtić, Dragana Kojića Kebe... Spot je snimljen u vestern stilu, a poznati umetnik inspiraciju je našao setivši se dela filma "Obračun kod OK korala".

СРПСКА ХАРМОНИКА ИДЕ УЗ КАНТРИ ЗВУК: Мирко Кодић, за Новости, поводом новог спота Ла фантана

Foto ATA Images

- Razmišljao sam da ovu numeru dam nekom drugom da snimi, jer odudara od mog opusa, odnosno od prave narodne muzike - ističe Mirko Kodić za "Novosti". - Kad sam, međutim, video ko sve danas snima, odlučio sam da je zadržim. Spot je urađen na Zlatiboru, sve je trajalo manje od nedelju dana. Velike zasluge idu Nikoli, koji je sjajno izneo ceo projekat. Oduvek sam voleo da slušam kantri, i drago mi je da sam i snimio nešto na tu temu. Reakcije su sjajne, ljudi me stalno zovu i šalju poruke podrške.

Zbog novog spota vrsni harmonikaš dobio je i ponudu jedne italijanske produkcijske kuće, pa bi ovaj hit mogao da osvoji srca publike na Apeninskom poluostrvu. Takođe, zbog sjajnog odjeka, uskoro se može očekivati nastavak, ovaj put uz vokalnog solistu.

- Izbor je pao na mog kuma i velikog prijatelja Dragana Kojića Kebu, koji je već pripremio i tekst - ekskluzivno za naš list otkriva Kodić. - Numera sadrži tri strofe, a svaka od njih bi se pevala na tri jezika, srpskom, španskom i rumunskom. Imam u planu i da snimim numeru sličnu "Kaljinki".

Karijera Mirka Kodića prepuna je blistavih trenutaka, velikih hitova, mnogih poznanstava sa najvećim muzičkim zvezdama u bivšoj Jugoslaviji. Ipak, ono sa Šabanom Šaulićem izdvaja se od ostalih.

- Sarađivali smo 35 godina, Šaban je kralj narodne muzike - kaže on. - Na deset albuma, uradio sam mu neke od najvećih hitova - "Najlepša ženo vremena svih", "Sneg je opet, Snežana"... Jako sam teško podneo njegov odlazak, to je bio pravi šok za mene. Tokom našeg poslednjeg susreta sam Šabanu, dok je sedeo sa suprugom Gocom, prišao i odsvirao ono što je najviše voleo. I virus korona je nažalost odneo neke od velikana srpske muzike, to su nenadoknadivi gubici. Život ide dalje, ali ostane uvek praznina kad nas neko od njih napusti.

DANAS JE DALEKO LAKŠE BITI PEVAČ

KOMENTARIŠUĆI nekadašnje i sadašnje estradne zvezde i muzičku scenu, ugledni autor ističe da su to "dva sveta".

- U vreme kada sam počinjao profesionalnu karijeru, znalo se da samo velikim radom i talentom može da se uspe - veli Kodić za "Novosti". - Današnji pevači ne shvataju svoj posao profesionalno, a nema ni poštovanja. Svako može da snimi pesmu, iako su njihove vokalne sposobnosti upitne.

BLISTAVA KARIJERA, BROJNE SARADNjE

OD početka karijere Mirko Kodić imao je sreću da sarađuje sa velikanima harmonike, kao što je Miroljub Aranđelović Kemiš. Lično je "kriv" za dolazak Svetlane Cece Ražnatović na estradno nebo sa pesmom "Cvetak zanovetak". Saradnja je pored Šabana Šaulića bila plodonosna i sa Jašarom Ahmedovskim, Zlatom Petrović, Kebom, Nedom Ukraden...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a