HANDKE OPET PODIŽE BURU U REGIONU Duraković: Dok je nas on neće imati ulicu u Srebrenici

Novosti online

19. 05. 2021. u 12:11

PREDSEDNIK Skupštine opštine Srebrenica i nekada načelnik te opštine Ćamil Duraković oštro se protivi predlogu Udruženja građana Republike Srpske "Istočna alternativa" da ulica Maršala Tita bude u toj opštini bude preimenovana po nobelovcu Peteru Handkeu, ocenjujući to kao provokaciju.

ХАНДКЕ ОПЕТ ПОДИЖЕ БУРУ У РЕГИОНУ Дураковић: Док је нас он неће имати улицу у Сребреници

Foto: N. Janković

- Reč je o još jednoj u nizu provokacija koje dolaze iz ovog udruženja - rekao je Duraković, koji, kako kaže, još nije primio tu inicijativu.

- To je inicijativa koja neće imati nikakvu mogućnost da se realizuje u Srebrenici po cenu da mi prestanemo da budemo deo bilo kakvih koalicionih priča sa onima koji će tu inicijativu podržati - rekao je Duraković za sarajevski Avaz i dodao:

- To u Srebrenici, dok se mi išta pitamo, neće ići. To je samo jedna u nizu provokacija koju ''Istočna alternativa'', nažalost potpomognuta nekad institucijama entiteta RS koje je finansiralo rad tog udruženja, koja se pokušava provući u Srebrenici. Sačekaćemo i tražićemo svaku mogućnost da to osporimo.

Predsednik Udruženja građana Republike Srpske Vojin Pavlović izjavio je ranije Srni da su podneli predlog srebreničkoj skupštini da ulica Maršala Tita u ovom gradu bude nazvana po književniku Peteru Handkeu.

Ovog nobelovca Bošnjaci, međutim, doživljavaju kao "negatora genocida" i čoveka koji je podržao politiku bivšeg predsednika SRJ Sobodana Miloševića.

Pavlović, pak, smatra da apsurdnim da u Srebrenici postoji ulica Maršala Tita.

Inače, Pavlović je takođe 2019. predao zahtev Opštini Srebrenica, u kojem je tražio da mu se odobri lokacija za postavljanje biste Handkeu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!