SUĐENJE ZA UBISTVO NAVIJAČA DUŠKA SAVANOVIĆA: Đurđević priznao krivicu, presuda u petak

O. MATAVULj

04. 05. 2021. u 14:01

MILAN Đurđević (43) iz Laktaša u Okružnom sudu u Banjaluci priznao je krivicu po optužnici za pomaganje Daliboru Čamberu (47) nakon ubistva navijača FK "Borac" Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) na benzinskoj pumpi "Nis" u Trnu.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА ДУШКА САВАНОВИЋА: Ђурђевић признао кривицу, пресуда у петак

Foto: Novosti

Presuda će biti izrečena u petak, a postupak protiv njega je razdvojen u odnosu Čambera kome se suđenje nastavlja 19. maja.


Pre razdvajanja postupka roditelji ubijenog Duška, Miodrag i Vesna Savanović u sudnici su negodovali jer su smešteni da sede u zadnjem redu, odakle nisu mogli čuti predsednika sudskog veća Dragana Uletilovića.

Po najavi da će Đurđević priznati krivicu sudija je zamolio roditelje, kao i sve svedoke da nakratko izađu. Kada su se vraćali u sudnicu ožalošćena majka nije mogla da se suzdrži pa je, u prolazu pored Čambera, dobacila: "Ubico!".

Reagovao je sudija Uletilović pitajući da li je čuo nekakav komentar, upozoravajući da to neće tolerisati. Odgovorio mu je Miodrag Savanović: "Niste čuli ništa nepoznato!". Sudija ih je pozvao da se suzdrže od komentarisanja, navodeći da svi moraju imati poštovanja, pa je ožalošćeni otac uzvratio: "Vidim kako nas poštujete... Kao na pijaci!".
- Da vas više nisam čuo - odbrusio je Uletilović, ponavljajući da, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze, i roditelji moraju imati strpljenja. Potom im se i izvinuo.

Miodrag je dobacivao i Đurđevićevom braniocu Duški Bogojević, koja je izašla ispred sudnice da s njim porazgovara i situacija se smirila.

Nakon kraće pauze prihvaćeno je Đurđevićevo prizanje. U završnoj reči tužilac Aleksandar Simonović je istakao da dokazi potvrđuju da je on počinio krivično đelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog ela, tražeći da se kazni u skladu sa zakonom.
Duška Bogojević je istakla da njen klijent nije znao da je Čamber naoružan, pojašnjavajući da su na pumpu došli da kupe cigarete.

- Đurđević je u to uključen iz neopreznosti i neznanja da će do sukoba doći. Priznao je krivicu i u policiji ispričao kako se sve desilo. Razumem reakcije ožalošćenih roditelja i mi smo predlagali da se sklopi sporazum, da ne idemo u suđenje i ne izlažemo porodicu dodatnim traumama, ali za to nije bilo sluha druge strane - rekla je Bogojević.

Naglasila je da je činjenica da je Đurđević nakon zločina odvezao Čambera kući.
- To su momenti. U tom trenutku Čamber je i prema njemu okrenuo pištolj i rekao mu da ga vozi. I sam je bio ugrožen i nije znao kako će Čamber reagovati. On je porodičan čovek, otac dvoje dece. Iskreno se kaje i nije mogao sebi da dođe zbog toga što se desilo. Da je nekako mogao, sigurno bi sprečio zločin - istakla je Bogojević.
Đurđević je ponovo u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog, navodeći da se iskreno kaje zbog svega.


OPTUŽNICA
Zločin se dogodio 31. decembra prošle godien na pumpi "NIS petrol" u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji levi točak ”mercedesa” u koji su seli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanevši mu prostrelnu ranu od koje je preminuo u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima