DA NAM VASKRSLI ISUS DA SNAGU: Vladika Vasilije Kačavenda služio u crkvi Svete Petke u Bijeljini

V. Mitrić

02. 05. 2021. u 15:21

UMIROVLjENI episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije(Kačavenda)služio je, na Vaskrs, u prepunoj crkvi Svete Petke, u Manastiru u bijeljinskom naselju "Pet jezera", koji je podigao dok je bio aktivni arhijerej.

ДА НАМ ВАСКРСЛИ ИСУС ДА СНАГУ: Владика Василије Качавенда служио у цркви Свете Петке у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Posle svete arhijerejske liturgije čitanja poslanice patrijarha srpskog Porfirija, u prepunoj svetinji,vladika Vasilije je, u besedi, pozvao na mir, međusobno uvažavanje i razumevanje, na ljubav i sabornost  naših ljudi magde živeli,“jer samo tako bićemo kadri da savladamo sve nevolje, uključujući i ovu koju je donela pošast zvana korona virus“.

manastir Pet jezera/Foto: V. Mitrić

- Molimo se da vaskrsli Isus da nam snagu, volju i želju da se,kako je govori sveti vladika  Nikolaj Velimirović,“složimo,umnožimo i obožimo,jer tako ćemo da sačuvamo i svoju veru,i rod svoj i jedinstvo u našoj Majci -Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je,uvek, kao i sada,kada je najteže, bila uz svoj narod,svim srcem i ljubavlju-rekao je vladika Vasilije Kačavenda. -Nekima bi godine godile  podele među nama, posebno u Crkvi, ali siguran sam da  neće imati razloga da se raduju.Naše nove generacije,nova pokolenja, vole Crkvu svoju i  jako  drže do njenog jedinstva, kao i svi druge, uključujući sami vrh naše Crkve, sve naše arhijereje, na čelu sa divnim patrijarhom Porfirijem, monahe i vernike.

Vladika Kačavenda kaže da puni hramovi vernika, pune učionice đaka veronauke, svetkovanje naših praznika i duhovne potrebe ljudi,"daju sigurnost da "brod" naše Crkve plovi u sigurnim vodama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna