ROBOT DOBIO VEĆINU GLASOVA: Aktivnosti mladih parlamentaraca Modriče Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić"

V. BLAGOJEVIĆ

27. 04. 2021. u 07:13

U MODRIČKOM Srednjoškolskom centru "Jovan Cvijić" 13 godina uspešno radi omladinski parlament, koji se brine o realizaciji ideja i projekata vezanih za unapređenje obrazovnog rada.

РОБОТ ДОБИО ВЕЋИНУ ГЛАСОВА: Активности млaдих пaрлaмeнтaраца Moдричe Срeдњошкoлскoг цeнтрa Joвaн Цвиjић

Omladinski parlament / Foto V. Blagojević

Na 12. sednici Skupštine mladi parlamentarci su izabrali nove projekte čijom realizacijom će se poboljšati uslovi rada u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u toj školi, zaključeno je na parlamentu.

Na parlamentu su razmotrena tri velika i dva mala projekta, čija je ukupna vrednost oko 16.000 maraka. Većinom glasova data je prednost velikom projektu "Robot za programiranje". Odabrnim projektom se predviđa osavremenjivanje nastave u školi. Dva manja projekta predviđaju organizaciju kviza znanja i turnira u malom fudbalu i košarci. Za realizaciju odobrenih projekata sredstva od oko 6.160 KM obezbediće opština Modriča.

- Naša škola će biti jedna od retkih u regiji koja će imati ovako nešto. Robot će biti koristan u procesu učenja učenika, jer ćemo moći praktično pokazati predmet koji radimo. Tako nam učenje postaje interesantije - pojasnila je Milana Tomušilović, koordinator projekta "Robot za programiranje" u ovom SŠC.

U okviru sednice održan je i aktuelni čas gde su mladi parlamentarci postavljali pitanja načelniku Opštine Modriča. Najviše interesa iskazali su za gradnju amfiteatra u školi, stipendiranje talentovanih učenika a budućih studenata, izgradnju bazena, kupovinu CNC mašine za potrebe škole...

- Ovi projekti nas obavezuju da posebnu pažnju posvetimo budućnosti ovog grada, a to su ovi mladi ljudi. Naša obaveza je da stvorimo uslove i ove ljude pridobijemo da ostanu na ovom prostoru i tu primene svoja stečena znanja - rekao je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Mladi parlamentarci iz SŠC "Jovan Cvijić" maksimalno odgovorno su se odnosili prema svakom pitanju, pa bi mogli biti primer nekim parlamentima u kojima sede mnogo stariji parlamentarci.

ULOŽENO VEĆ OKO 100.000 KM

OPŠTINA Modriča je među manjim brojem opština u Srpskoj gde se kroz omladinski parlament u srednjim školama, rešavaju pitanja unapređenja nastave. U prethodnih 13 godina od osnivanja Omladinskog parlamenta, u ovoj školi je realizovano 50 projekata, ukupne vrednosti oko 100.000 maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!