PROSLAVA DANA BANJALUKE: Prijem za mladu glumicu Biljanu Čekić

S. M.

22. 04. 2021. u 18:15

GRADONAČELNIK Draško Stanivuković upriličio je prijem za mladu glumicu Biljanu Čekić, dobitnicu nagrade Grada mladima.

ПРОСЛАВА ДАНА БАЊАЛУКЕ: Пријем за младу глумицу Биљану Чекић

Foto: A. Čavić

Stanivuković je rekao da mu je izuzetna čast što je prijatnom posetom naše drage Biljane Čekić, koja je igrala ulogu Dare u filmu „Dara iz Jasenovca“ započela današnja proslava rođendana našeg grada i 76 godina od oslobođenja Banje Luke od fašizma.

-Srećan sam jer mladi ljudi preuzimaju ulogu u društvu i svim važnim društvenim procesima i danas kao što znate Banja Luka dodjeljuje posebnu nagradu, namijenjenu za mlade, kao vid posebnog priznanja, koje će ove godini otići u ruke naše drage Biljane Čekić-naše Dare, čiji je nadimak odjeknuo u celom regionu i na svim mestima u svetu, gde živi naš narod,naglasio je on.

Ova nagrada jeste lična, ali kako je naveo gradonačelnik – istovremeno i nagrada za sve glumce u filmskom ostvarenju „Dara iz Jasenovca“, kao i podstrek svim mladima da nastave da se afirmišu i daju svoj doprinos društvu.

Foto: A. Čavić

Gradonačelnik Stanivuković i Biljana Čekić

-Kao što znate i naš grad Banja Luka je tog 22. aprila oslobođen od fašizma, a ta herojska osobina borbe za slobodu zadržana je u temeljima našeg grada do danas, kada je i dalje prisutna borba za različita prava i slobode – kazao je gradonačelnik.

Kazao je da se danas ujedno obeležava i godišnjica Dana proboja jasenovačkih logoraša, te da je bilo planirano emitovanje filma „Dara iz Jasenovca“, u kojem je naša Biljana odigrala glavnu ulogu, ali da, nažalost, trenutno nije moguće zbog epidemiološke situacije. Najavio je da će čim okolnosti budu dozvoljavale, ova zamisao biti realizovana u znak sećanja na najveće stratište srpskog naroda u novijoj istoriji i njegove najveće borbe za slobodu.

Foto: A. Čavić

Gradonačelnik Stanivuković i Biljana Čekić

Na sastanku, kojem je prisustvovao i otac mlade glumice Biljane Čekić poručeno je da su im vrata Grada Banje Luke otvorena, te da je Grad spreman da pruži svu neophodnu podršku u daljem radu Biljane Čekić, pred kojom je neminovna jedna blistava glumačka karijera.

-Drago mi je što sam baš povodom rođendana Banje Luke u posjeti kod gradonačelnika Draška Stanivukovića, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na svim počastima,rekla je Biljana.

Navela je da joj mnogo znači što je učestvovala u projektu snimanja filma, kojim je prikazana istina o Jasenovcu i onome što je naš narod tamo preživio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)