SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA: Niko ne treba da umre zbog vere i nacije, budućnost zahteva kolevke i život, previše je grobova!

Novosti online

22. 04. 2021. u 12:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Banjaluci, gde mu je uručen ključ Grada i svečana Povelja počasnog građanina.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: Нико не треба да умре због вере и нације, будућност захтева колевке и живот, превише је гробова!

Foto: Novosti

Predsednik je rekao da tek kada dobijete ovakvo priznanje "shvatite koliko ste mali i koliko ste satkani u sujete".

- Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije - rekao je Vučić i dodao da je Banjaluka ostala "najvažniji srpski grad uz Beograd".

- Takav grad u kojem je za svakoga ima mesta uspevao je da uvek izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je pred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, samo za to sjajno pravo da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin - rekao je Vučić.

- A biti Banjalučanin znati i znati da je ovo grad svih, grad razlika, grad koji su sagradile razlike, da bi postao grad razlika.

- Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi dodelite ovo priznanje i zbog toga sam naročito počastvovan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih još uspešnije pokazao svoje emocije.

- Danas kada političari olako barataju strašnim rečima kao što je rat, Banjaluka mora da bude primer i dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu da žive zajedno i umeju da stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi. Pripadnicima srpskog naroda niko ne može i ne sme da oduzme pravo da se smatramo jednim narodom, da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za našu budućnost.

- Na našim prostorima više niko ne treba da umre zbog krvi i tla, zbog vere i nacije. Previše je grobova u prošlosti, budućnost zahteva nešto drugo, zahteva kolevke i život jer bez njih neće biti u stanju da postoji.

Kako je rekao predsednik, Banjaluka je dokazala da je to moguće, da razlike mogu da žive zajedno, stvaraju i rastu.

- Biti deo takove Banjaluke čast je koju sa izuzetnim zadovoljstvom prihvatam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu