OD ČETVRTKA UBLAŽENE MERE: U Srpskoj dozvoljen rad fitnes centrima i priređivačima igara na sreću

Novosti onlajn

06. 04. 2021. u 17:47

OD četvrtka, 8. aprila, dopušta se rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti), kao i rad svim priređivačima igara na sreću, zaključeno je nakon današnje sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

ОД ЧЕТВРТКА УБЛАЖЕНЕ МЕРЕ: У Српској  дозвољен рад фитнес центрима и приређивачима игара на срећу

Sve manje posla za ugostitelje / Foto D. Pozderović

Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova, piše Srpskainfo.

– Republički štab za vanredne situacije doneo je danas Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vreme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje osoba zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS. Njime se uređuje i raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vreme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u RS – navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije doneo je danas Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Banjalucia, preduzme sve neophodne mere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja. Odnosno, da u celosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim delatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)