PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠEFA POLICIJE RS?! Udario Draška Stanivukovića, evo kolika kazna preti Lukaču (FOTO)

O.M.

02. 04. 2021. u 12:00

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, zbog ugrožavanja bezbednosti gradonačelnika Draška Stanivukovića u vreme dok je bio poslanik, preneo je portal Srpskainfo.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ РС?! Ударио Драшка Станивуковића, ево колика казна прети Лукачу (ФОТО)

Foto: Printscreen

Tužilaštvo Lukača tereti da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i telesna povreda na štetu sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

- Optužnica je podignuta 26. marta i prosleđena je Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje - rekla je portparol tužilaštva Maja Đaković Vidović.

Incident se dogodio tokom rasprave o Programu reformi BiH u decembru 2019. Stanivuković je u skupštinsku salu uneo zastavice NATO pakta, koje je doneo pred govornicu i predsednika Vlade RS Radovana Viškovića. Dok je Lukač bio za govornicom rekao je Stanivukoviću da te zastavice ne može nositi u Skupštini, te da će završiti kao i one.

Stanivuković je upitao kako su završile, a Lukač je odgovorio: "Rekao sam ti kako... Tako je... Upravo tako... Dođi ovamo da vidiš".

Stanivuković je prišao govornici, a Lukač mu je u lice bacio papiriće, a potom ga udario u lice.

- Ajde još jednom... Odmakni se, idi sjedi tamo majmune - rekao je Lukač.

Dalji incident sprečili su ostali poslanici.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vreme Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske vređao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču, navodi se, preti kazna do dve godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)