SLAVKO GLIGORIĆ NAPUSTIO DNS: Odlazak vezan sa lične odnose?!

S.M.

30. 03. 2021. u 14:11

SLAVKO Gligorić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, napustio je DNS i poslanički klub te stranke u parlamentu, i od sada će delovati kao samostalni poslanik.

СЛАВКО ГЛИГОРИЋ НАПУСТИО ДНС: Одлазак везан са личне односе?!

Foto Nezavisne Novine

Kako je rekao na pres konferenciji koju je upravo održao u holu skupštine, u narednom periodu će odlučiti na koji način će se politički angažovati, a nije isključio ni odlazak u političku penziju.

Na pitanja novinara kome će se prikloniti, vlasti ili opoziciji, Gligorić nije direktno odgovorio, ali je istakao da je bliže na kursu promena, odnosno osnivanju političkih snaga koje bi se kretale u smeru promena. Na pitanje da li nešto zamera Vladi RS, rekao je da je o tome u ovom trenutku rano govoriti, ali da je osnovni razlog izlaska iz DNS neslaganje s predsednikom te stranke, Nenadom Nešićem.

Kako nezvanično saznajemo, njegov odlazak je više vezan sa lične odnose nego na političko đlovanje stranke.

Gligorić je narodni poslanik iz dobojske regije, a u DNS je obavljao visoke političke funkcije.

Nešić odgovorio Gligoriću: Nikada nisam čuo nijednu njegovu ideju

Predsednik DNS Nenad Nešić kaže da je, sada već bivši poslanik te stranke Slavko Gligorić, častan i pošten čovek, kome želi sreću, ali da u DNS postoji kriterijum koji se zove odgovornost za izborni rezultat. Komentarišući izlazak Gligorića iz Kluba poslanika DNS u Narodnoj skupštini, Nešić kaže da su nesuglasice nastale zbog lošeg izbornog rezultata Gradskog odbora u Doboju, koga je vodio upravo Gligorić.

– Rukovodstvo DNS nije zadovoljno izbornim rezultatom stranke od 4,5 odsto u Doboju, iako smo od opozicionih partija broj jedan u tom gradu. Ipak, 4,5 odsto ne odgovara rejtingu DNS i njegovoj dvadesetogodišnjoj istoriji. Gospodinu Gligoriću sam saopštio da ne može biti dalje predsednik Gradskog odbora, što on nije prihvatio, kaže Nešić.

Nešić je poručuje i da nikada nije čuo nijednu Gligorićevu ideju.– To mogu da potvrde i drugi iz DNS. Ako je imao neke ideje, onda ih nije javno saopštavao. U DNS postoji odgovornost za izborni rezultat. Za razliku od nekih drugih stranaka, mi ne bježimo od toga da povučemo rezove tamo gde taj rezultat nije zadovoljavajući, zaključuje Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!