POPUSTI PODRŠKA NATALITETU: I U Bijeljini jeftinija kupovina za porodice sa troje i više dece

V. MITRIĆ

25. 03. 2021. u 17:33

POTPISIVANjEM ugovora sa Fondacijom za porodicu, Grad Bijeljina od danas zvanično učestvuje u ostvarivanju projekta „Prijatelji dece“ čiji glavni cilj je podrška porodicama sa troje i više dece.

ПОПУСТИ ПОДРШКА НАТАЛИТЕТУ: И У Бијељини јефтинија куповина за породице са троје и више деце

Foto: V. Mitrić

 Projektom je predviđeno da ove porodice dobiju „Ponosne kartice RS“ na osnovu kojih će moći da dobiju popuste na robe i usluge u preduzećima koja su pristupila projektu.

- Prvobitnu verziju projekta smo dopunili i pogodnostima za privrednike koji ponude popuste za vlasnike „Ponosnih kartica“. Oni će moći da besplatno nude svoje proizvode i usluge na onlajn-prodavnici koja neće biti teritorijalno ograničena i biće namenjena svim kupcima, bez obzira da li su vlasnici ovih kartica ili nisu. Time ne samo da podstičemo pronatalitetnu politiku, nego i podržavamo razvoj privrede, pogotovo u ovo vreme kada važnost internet-trgovine dolazi do punog izražaja – ističe Dragan Dakić iz Fondacije za porodicu.

Dakić je dodao da se „Ponosna kartica“ već može koristiti u Bijeljini u pojedinim preduzećima čija su sedišta u drugim gradovima, gde se mogu ostvariti popusti od pet do 70 odsto.

Grad Bijeljina će za učešće u ovom projektu izdvojiti 5.500 konvertibilnih maraka, a ugovor je u ime lokalne uprave potpisao gradonačelnik Ljubiša Petrović.

- Za sada imamo 649 porodica sa troje i više dece koje su se prijavile za dobijanje „Ponosne kartice“. I mi smo ponosni što ih ima toliko, a nadamo se da će ih biti i mnogo više. Pozivam sve privrednike da se uključe u ovaj projekat, kako bi ovom i sličnim merama dali doprinos pronatalitetnoj politici u našem Gradu – poručio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći