SASTANAK U BANJALUCI: Dogovorena isplata obaveza za mart, od ponedeljka moguće otvaranje frizera i kozmetičara

R. S.

23. 03. 2021. u 13:18

NA SASTANKU koji su danas u Banjaluci održali predstavnici vlasti u Srpskoj sa predstavnicima ugostitelja, frizera i kozmetičara, dogovoreno je da će svima koji su bili zatvoreni odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, biti isplaćene minimalne plate, porezi i doprinosi za celi mart.

САСТАНАК У БАЊАЛУЦИ: Договорена исплата обавеза за март, од понедељка могуће отварање фризера и козметичара

FOTO: Srna

U kabinetu predsednice RS Željke Cvijanović danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Horeka i Sekcije frizera i kozmetičara Zanatsko - preduzetničke komore RS. Sastanku su prisustvovali i srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijer RS Radovan Višković

Premijer Višković je najavio  da će od ponedeljka verovatno ponovo biti otvoreni frizerski i i kozmetički saloni.

Predstavnici udruženja kozmetičara i frizera su istakli da u salonima nema žarišta, da rade „jedan na jedan", na zakazivanje, te da ni inspekcije nisu imale primedbe na njihov rad.

Višković se, takođe, izvinio ugositeljima zbog „loše komunikacije" između njih i nadležnih ministarstava, i činjenice da su mere o zatvaranju saopštene u nedelju, a na snagu su stupile već sutradan, što je, kako tvrde ugostitelji, njih zateklo nepripremljene.

Ugostitelji su zbog toga juče održali i proteste u centru Banjaluke, kada je intervenisala policija i Žandarmerija.

- Od danas prestajemo sa protestima, jer imamo razumevanje i pregovaramo o boljim uslovima za sve radnike -  kazao je Dalibor Šajić iz udruženja ugostitelja „Horeka" u RS.

Premijer RS je podvukao da su mere o zatvaranju bile „iznuđene", kao i da je Republika Srpska imala najliberalnije mere u regiji.

Predsednica Srpske Željka Cvijanović je podvukla da će, čim se stvore pretpostavke, mere postepeno popuštati , te dodala da na ruku ide i dolazak lepšeg i toplijeg vremena, otvaranje bašti i boravak na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)