NJIHOVI SINOVI DALI SU ŽIVOTE ZA SLOBODU RS: Za Dan žena pokloni i pažnja za majke heroja Republike Srpske (FOTO)

V. MITRIĆ

08. 03. 2021. u 17:56

PREDSEDNIK Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković posetio, podom Dana žena, Radojku Mekić, majku poginula tri borca Vojske Republike Srpske i Nadu Janković, majku dva poginula borca i uručio im po 200 KM.

ЊИХОВИ СИНОВИ ДАЛИ СУ ЖИВОТЕ ЗА СЛОБОДУ РС: За Дан жена поклони и пажња за мајке хероја Републике Српске (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Čelnik ugljevičkih boraca priča da Marinković je za 47 majki poginulih boraca podeljeno, za Dan žena, po 100 KM, dok za četiri  po 200 KM, što je ukupno 5,5 hiljada KM. Marinković je podsetio da se svake godine majkama poginulih boraca na 8. mart dele novčani poklon.

- Naš motiv je da sve majke poginulih boraca osete da nisu zaboravljene, ovo je simboličan poklon ali i dokaz da nikada nećemo zaboraviti porodice naših poginulih saboraca - rekao je Marinković.

Osmomartovski prijem ove godine izostao je zbog poštovanja epidemioloških mera, pa su novčani pokloni dodeljeni na kućne adrese.

Majka poginula tri sina Radojka Mekić zahvalila je na novčanom poklonu.

- Moja tuga za sinovima Draganom, Goranom i Zoranom nikada neće proći - kaže majka tri heroja Repubublike Srpske. - Ovde imamo uvek podršku od rukovodstva Boračke oragnizacije i opštine Ugljevik, koji nas nikada nas nisu zaboravili. Nama je potrebna pažnja, koju nam, iz duše, daju. To su pravi saborci i poštovaoci moje divne dece.

Poklon je uručen i Nadi Janković koja je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila sinove Miroslava i Stanimira.

- Miroslav je imao 24 godine kada je poginuo a Stanimir 22 godine. Živim sa tugom i bolom, imam kćerku i unučad koji su mi jedina utjeha - rekla nam je Jankovićeva.

Ova porodica ističe da Boračka organizacije Ugljevika uvek brine o majkama poginulih boraca i zahvalili su im se na tome.

Zajedno sa Marinkovićem majke poginulih boraca posetio je i predsednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!