ZAVIČAJU OD SRCA: Majevičani iz Švajcarske poklonili vozilo domu zdravlja Lopare

V. Mitrić

28. 02. 2021. u 14:21

ЗАВИЧАЈУ ОД СРЦА: Мајевичани из Швајцарске поклонили возило дому здравља Лопаре

Foto: OU Lopare

UDRUŽENJE Majevičana u Švajcarskoj poklonilo je Domu zdravlja u Loparama, na Majevici, "Škodu oktaviu", čija je vrednost 7.500 švajcarskih franaka, što je jedna od mnogobrojnih akcija za zavičaj.

Vozilo, prema rečima dr Želimira Neškovića,  direktora DZ Lopare, ima pogon na sva četiri točka, pa je pogodno i za nepristupačne, planinske predele. Dar je za DZ direktoru, dr Neškoviću, uručio Savo Mitrović, predsednik Udruženja Majevičana, koji nikad nisu zaboravili ljude svoga rodnog kraja.

- Upravo dobijeno vozilo će pomoći našoj ustanovi za lakše pružanje usluga i do najzabačenijioh delova na Majevici, ali za prevoz do bolničkih ustanova u Banjaluci i drugim mestima - kaže dr Nešković. 

Načelnik opštine Lopare,  dr Rado Savić, koji ima najveće zasluge za sjajnu saradnju zavičaja i rasejanja, ne samo U Švajcarskoj,  kaže za "Novosti", da je reč o "mostu" koji čuva, širi i promoviše naše lulturno i nacionalno blago u svetu, a na taj način u rodni kraj, godinama, stiže dragocena pomoć za školstvo, zdravstvo i sve oblasti ljudskog života i rad gde je potrebno.

- Ovi ljudi čuvaju svoje majevičke, srpske korene, a, evo, sačuvali su i plemenitost i humanost, vrline po kojima su bili poznati Majevičani ma gde živeli - ističe dr Savić. - Naši zemljaci nam dosta pomažu i da, kao kraj, ekonomski ojačamo, što je osnov i za sve drugo u ovom delu Republike Srpske. Udruženje Majevičana, pored akcija pomoći rodnom kraju, radi i na ekonomskom osnaživanju opštine Lopare, čuvanju majevičke tradicije i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)