ZAVIČAJU OD SRCA: Majevičani iz Švajcarske poklonili vozilo domu zdravlja Lopare

V. Mitrić

28. 02. 2021. u 14:21

UDRUŽENjE Majevičana u Švajcarskoj poklonilo je Domu zdravlja u Loparama, na Majevici, "Škodu oktaviu", čija je vrednost 7.500 švajcarskih franaka, što je jedna od mnogobrojnih akcija za zavičaj.

ЗАВИЧАЈУ ОД СРЦА: Мајевичани из Швајцарске поклонили возило дому здравља Лопаре

Foto: OU Lopare

Vozilo, prema rečima dr Želimira Neškovića,  direktora DZ Lopare, ima pogon na sva četiri točka, pa je pogodno i za nepristupačne, planinske predele. Dar je za DZ direktoru, dr Neškoviću, uručio Savo Mitrović, predsednik Udruženja Majevičana, koji nikad nisu zaboravili ljude svoga rodnog kraja.

- Upravo dobijeno vozilo će pomoći našoj ustanovi za lakše pružanje usluga i do najzabačenijioh delova na Majevici, ali za prevoz do bolničkih ustanova u Banjaluci i drugim mestima - kaže dr Nešković. 

Načelnik opštine Lopare,  dr Rado Savić, koji ima najveće zasluge za sjajnu saradnju zavičaja i rasejanja, ne samo U Švajcarskoj,  kaže za "Novosti", da je reč o "mostu" koji čuva, širi i promoviše naše lulturno i nacionalno blago u svetu, a na taj način u rodni kraj, godinama, stiže dragocena pomoć za školstvo, zdravstvo i sve oblasti ljudskog života i rad gde je potrebno.

- Ovi ljudi čuvaju svoje majevičke, srpske korene, a, evo, sačuvali su i plemenitost i humanost, vrline po kojima su bili poznati Majevičani ma gde živeli - ističe dr Savić. - Naši zemljaci nam dosta pomažu i da, kao kraj, ekonomski ojačamo, što je osnov i za sve drugo u ovom delu Republike Srpske. Udruženje Majevičana, pored akcija pomoći rodnom kraju, radi i na ekonomskom osnaživanju opštine Lopare, čuvanju majevičke tradicije i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice