"FIĆA" LAKO GAZI VEĆ 45. GODINU: U dvorištu Milivoja Jakovljevića (61) iz Gornje Trnove prepliće se staro i novo

B. MILOŠEVIĆ

22. 02. 2021. u 08:12

RODNO mesto Filipa Višnjića, Gornja Trnova, smeštena na predivnim majevičkim brežuljcima, idealno je mesto za razvoj turizma.

ФИЋА ЛАКО ГАЗИ ВЕЋ  45. ГОДИНУ: У дворишту Миливоја Јаковљевића (61) из Горње Трнове преплиће се старо и ново

Foto B. Milošević

Opština Ugljevik planira da izgradi etno selo kod Doma kulture i spomen-obeležja slepom guslaru, gde bi posetioci uživali u zdravoj hrani i čistom, planinskom vazduhu na "majevičkom Zlatiboru".

Posetioci, uglavnom za obeležavanje "Višnjićevih dana", oduševljeni su uređenim novim, savremenim kućama, ali i malim, od kamena sazidanim kućercima, okrečenim u belo, koji bude nostalgiju na neka prohujala vremena, kada su u njima srećno živele višečlane porodice.

Jedna takva slika je i u dvorištu Milivoja Jakovljevića (61) gde se prepliću staro i novo - prastara drvena magaza, "fića" i satelitska antena na krovu!

- Magazu smo preneli 1975. godine sa starog ognjišta kada smo se doselili u Trnovu, a koliko znam, i na starom mestu je služila dve, tri generacije - kaže Milivoje.

Dosta mlađi, ali sa zavidnih 45 godina starosti, ispred magaze parkiran, gotovo zaboravljeni auto "zastava 750" popularni "fića".

Milivoje ponosno tvrdi da "fića" pali iz prve, i da ga za sve ove godine nikada nije izdao na drumu.

- Niko ne zna koliko je za proteklih 45 godina prešao kilometara, tutnjeći jugoslovenskim drumovima, a uz malo pažnje i održavanja, "fića" će kod nas dočekati duboku starost. Verujem da će pored ostalih turističkih sadržaja mnogi posetioci, posebno oni mlađi koji se i ne sećaju "fiće", poželeti da provozaju tu "ljutu mašinu" - kaže Milivoje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave