Rođena u Amparo do San Francisku, dos Santos je svoj život posvetila svetu zabave, nastupajući u raznim cirkuskim predstavama širom Brazila. Bila je visoka 2,25 metara i bila je viša čak i od košarkaša Bobana Marjanovića koji je visok 2,24 metara.

NJen izuzetan fizički izgled nije samo izazivao divljenje, već je i donosio radost ljudima širom sveta.

Nakon niza godina nastupa, dos Santos je zauvek ostavila svoj trag kada je u maju 2022. godine postavljena statua posvećena njoj na ulazu u Museu de Gente Sergipana. Ova gesta potvrdila je značaj i uticaj koji je imala na brazilsku kulturu i društvo.

 

 

Međutim, i pored slavne karijere, dos Santos je bila poznata i po svojoj skromnosti i toplini. NJena nežna duša i ljubaznost nisu ostale neprimećene, a mnogi će je pamtiti i po svojoj humašnosti i prijateljskom stavu prema svima koji su je poznavali.

 

 

 

 

NJena iznenadna smrt ostavila je veliku prazninu, ne samo u svetu zabave, već i u srcima mnogih koji su je poznavali i voleli. Gradonačelnik Arakahua Edvaldo Nogeira proglasio je trodnevnu žalost u znak počasti ovoj izuzetnoj ženi koja je svojom pojavom i doprinosom obogatila živote mnogih.

 

 

Dos Santos će zauvek ostati upamćena kao simbol snage, ljubaznosti i inspiracije za mnoge širom sveta.

(Blic žena)

BONUS VIDEO: