HVALA SRBIJI ŠTO NAM JE POMOGLA: Medicinski radnici iz Modriče vakcinisani u Sremskoj Mitrovici

Vid Blagojević

19. 02. 2021. u 14:49

U PROTEKLA dva dana u dve grupe 55 medicinskih radnika modričkog Doma zdravlja vakcinu protiv korona virusa dobilo je u Sremskoj Mitrovici.

ХВАЛА СРБИЈИ ШТО НАМ ЈЕ ПОМОГЛА: Медицински радници из Модриче вакцинисани у Сремској Митровици

Foto: V.Blagojević

 Po protokolu za 21 dan ponovo će putovati u Sremsku Mitrovicu na revakcinaciju.Modrički zdravstveni radnici zahvalni su Srbiji što im je omogućila da se vakcinišu. Njih 55 je kako kažu sada zaštićeno od virusa i samatraju da je vakcina potrebna svim građanima i veoma značajna u spračavanju širenja opake bolesti.

-Moram da se zahvalim rukovodstvu Srbije što su nam omogućili da i mi iz Srpske primimo vakcinu u Srbiji. To je velika stvar u zaštiti zdrvlja od ove pošasti. Zato apleujem i pozivam sve građane da prime vakcinu.- apelovao je Savo Despotović medicinski tehničar u Domu zdravlja Modriča koji je u Mitrovici primio vakcinu.

Inače u modričkom Domu zdravlja su spremni za vakcinisanje građana, samo se čekaju vakcine. I pored svih apela i upozorenja da vakcina štiti zdravlje ljudi od korona virusa, jedan broj građana je još neodlučan kada je u pitanju vakcinisanje.

- Pa razmisliću još malo, ako se bude većina građana vakcinisala i ja ću, a ako ne bude onda neću.Malo ja zanam o tome ali ćuse ponšasti ako većina. – kaže Živko Stanojević iz Modriče

Poslednjih dana epidemiološka situacija ne području Modriče i Vukosavlja je stabilna kažu u Domu zdravlja. Trenutno se pod ljekarskim nadzorom nalazi 37 pacijenta.

-Epidemiološka situacija u proteklih nekoliko dana je stabilna. Nemamo povećan broj oboljelih. Imamo sporadične slučajeve, jedan, dva do tri pacijenta koja nakon testa budu pozitivni na virus. Isto tako nismo imali neke slučajeve teže kliničke slike, uglavnom se radi o blažoj kliničkoj slici onih koji se jave u našu Kovid ambulantu.- referiše Darko Stefanović direktor Doma zdravlja u Modriči

Za proteklih godinu dana u Modriči je testirano 2451 pacijent, od kojih je 668 bilo pozitivno na korona virus. Bitku sa ovom opakom bolešću u ovom periodu izgubilo je 60 građana iz Modriče i Vukosavlja, dok njih 571 se izlečio i ozdravio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)