POŠTOVATI SKUPŠTINSKU VEĆINU: Saopštenje SDS Semberja

V.M.

31. 01. 2021. u 23:26

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović se, uprkos tvrdnjama koje je dao nakon izbora da želi da bude gradonačelnik svih građana i, nasuprot onome što svakodnevno izjavljuje medijima, u stvarnosti ponaša potpuno drugačije, kaže se u saopštenju SDS Semberija Mićo Mićić.

ПОШТОВАТИ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ: Саопштење СДС Семберја

Foto: SDS

Tako je, tvrde, „ i na konstitutivnoj sednici gradske Skupštine, zloupotrebljavajući pravo da predlaže načelnike odeljenja u Gradskoj upravi, potpuno ignorisao realnu situaciju i povjerenje koje su građani dali odbornicima pojedinih stranaka, pokušao da na sve ključne pozicije u gradu postavi kadrove iz stranaka koje su na prethodnim lokalnim izborima osvojile jedva 20 odsto povjerenja birača“ .

- Nasuprot tome, potpuno je ignorisao poziv i pruženu ruku za saradnju Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ koju čini sedam stranaka, a čiji su odbornici osvojili ukupno 23 mandata, odnosno preko 74 odsto sastava gradske Skupštine. Gradonačelnik Petrović se deklarativno zaklinje u demokratiju, ali je svojim potezima u praksi potpuno negira.Uostalom, u svim razvijenim demokratijama osnov za formiranje vlasti je skupštinska većina koja se formira nakon izbora i to važi svugdje, osim u Bijeljini. Izgleda da je gradonačelnik Petrović preskočio tu lekciju - ističu u stranci koju je osnovao sada već pokojni višegodišnji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Možda to, kako navode, „ ne može ili ne sme da uradi od svojih političkih mentora koji kontrolišu svaki njegov potez, iako su zaslužni za katastrofalan izborni rezultat koalicije koja ga je kandidovala za gradonačelnika, i to ne samo u Bijeljini, već i u drugim sredinama“.

- Gradonačelnik Petrović svojom neprincipijelnom politikom i potezima koje povlači može u Bijeljini izazvati krizu vlasti i usporiti realizaciju brojnih projekata, što će se na kraju odraziti negativno na sve njene građane -poručuju iz SDS Semberije Mićo Mićić.Zato od njega tražimo da se ponaša kao odgovoran gradonačelnik, da prevaziđe svoje lične animozitete prema nekim političkim strankama i da ubuduće u prvom planu ima volju birača koja je iskazana kroz sastav gradske Skupštine. Svaki drugi način bi samo pokazao njegovo nepoznavanje principa demokratije i vodio bi ka haotičnom funkcionisanju gradske vlasti u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)