BRČANSKA VLADA KOMPLETIRANA: Novoimenovani članovi položili zakletvu

M.D.

21. 01. 2021. u 15:48

БРЧАНСКА ВЛАДА КОМПЛЕТИРАНА: Новоименовани чланови положили заклетву

Foto: M.D.

DVANAEST članova Vlade Brčko distrikta BiH položili su danas na 1. redovnoj sednici Skupštine Brčko distrikta BiH svečanu zakletvu.

Svečanu zakletvu kao predstavnici srpskih političkih pozicionih partija položili su Milenko Ninković, šef Odeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu (SNSD), Ratko Stjepanović, šef Odeljenja za javne poslove (SDS), Zoran Bulatović, šef Odeljenja za obrazovanje (PDP), Bogdan Bratić, šef Odeljenja za javnu sigurnost (US) i Tomo Obrenović, šef Odeljenja za javni registar (US).

Takođe, ispred bošnjačkih stranaka svečanu zakletvu položili su i Sead Šadić, šef Odeljenja za zdravstvo i ostale usluge (SDA), Edin Zaimović, šef Odeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove (SDA), Nedim Hamzabegović, šef Odeljenja za stručne i administrativne poslove i Majezudin Vehabović, šef Odeljenja za komunalne poslove, oba iz SBiH.

Tri člana iz reda hrvatskog naroda dala je HDZ i to: Pero Gudeljević, šef Odeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Miroslav Geljić, šef Odeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju, i LJubica Ilić, šef Odeljenja za raseljena lica, izbeglice i stambena pitanja.

Osim 12 šefova Odeljenja u petu izabranu Vladu Brčko distrikta imenovani su i Željko Antić kao glavni koordinator Vlade (SNSD), te Anto Domić), koji će i u naredne četiri godine biti zamenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH (HDZ). On će zbog opravdanog odsustva naknadno položiti zakletvu.

Svečanom polaganju zakletve prethodilo je imenovanje članova Vlade odlukama gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića (SDA) koje su upućene u Skupštinu Brčko distrikta BiH. Gospodin Kadrić je ranije izabran na funkciju brčanskog gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)