SMETA MU PROVERA NEZAKONITOSTI: Ćamil Duraković se zbog poziva na saslušanje obrušio na MUP Republike Srpske

O. MATAVULj

08. 12. 2020. u 07:12

MUP Republike Srpske uputio je poziv za saslušanje Ćamilu Durakoviću, bivšem načelniku Opštine Srebrenica, kako bi ga u svojstvu svedoka ispitali u vezi sa krivičnim delima izborna prevara i povreda biračkog prava.

СМЕТА МУ ПРОВЕРА НЕЗАКОНИТОСТИ: Ћамил Дураковић се због позива на саслушање обрушио на МУП Републике Српске

Ćamil Duraković / Foto "Fejsbuk"

Duraković je to potvrdio na svojoj fejsbuk-stranici, gde je uz fotografiju poziva koji mu je dostavljen, napisavao komentar:

- MUP RS uzvraća udarac. O tome` ja vama, a vi ne verujete.

U PU Zvornik navode da se ne radi ni o kakvom "uzvraćanju udarca", već istražnim radnjama koje se sprovode po ranije primljenoj prijavi.

- Prijava je primljena 26. novembra i odnosi se na navodne zloupotrebe i neregularnosti tokom izbornog procesa u Srebrenici. Postupamo po toj prijavi i o svemu smo obavestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini koje je naložilo da se preduzmu sve istražne mere i radnje na proveri tih navoda - rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Pojašnjava da policija na osnovu toga uzima izjave od više svedoka. Među njima su, između ostalog, Ćamil Duraković, i nekadašnji ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović koji je predsednik Izbornog štaba "Moja Srebrenica".

- Po dokumentovanju policija će tužilaštvu dostaviti izveštaj o preduzetim merama - rekao je Bobar, navodeći da tu još nema ni kvalifikacije dela.

Nezvanično saznajemo da je prijavu, po kojoj MUP RS postupa, podnela koalicija "Zajedno za Srebrenicu", u kojoj su okupljene sve srpske stranke. Prijava je podneta protiv nepoznatih osoba, a u njoj su navođeni i citati iz Durakovićevih javnih istupa, što je i razlog zbog kojeg je pozvan na saslušanje.

AKCIJA SIPA

SIPA je prošle sedmice uhapsila tri osobe zbog izbornih prevara u Srebrenici. Uhapšen je dotadašnji predsednik SDP Srebrenica Bego Bektić, i aktivisti te stranke, ali su ubrzo pušteni. Oni se sumnjiče za navodne krađe identiteta Bošnjaka iz inostranstva, koje su potom prijavljivali za glasanje iz Srbije kako bi sebi pribavili sigurne glasove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)