KORONA ODNELA I HRABROG NEMANJU: Preminuo mladi Fočak za koga su širom RS organizovane humanitarne akcije

S. MIŠLjENOVIĆ

01. 12. 2020. u 13:03

DVADESETSEDMOGODIŠNjI Nemanja Starović iz Foče, koji se dve godine borio da prohoda nakon nesreće na Crnogorskom primorju, preminuo je u Opštoj bolnici u Nevesinju od posledica izazvanih kovidom 19, potvrdila je njegova porodica.

КОРОНА ОДНЕЛА И ХРАБРОГ НЕМАЊУ: Преминуо млади Фочак за кога су широм РС организоване хуманитарне акције

Foto NSRNA

Za mladog Fočaka su širom Republike Srpske organizovane brojne humanitarne akcije pomoći kako bi se prikupila sredstva potrebna za dalje lečenje. Posebno su se isticali dobri ljudi iz njegove Foče, ali i Nevesinja.

Nemanja se dve godine borio da prohoda, nakon što je doživeo nesreću na Crnogorskom primorju kada je slomio vratni pršljen.

Nakon operacije u Podgorici, njegovo lečenje je nastavljeno u Banjaluci i Nevesinju.

Nemanja je prošle godine operisan na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, nakon čega je usledio dugotrajan proces fizikalnih terapija i rehabilitacije.

PORODICA

MAJKA Brankica je izjavila ranije, kada je Nemanja nakon nesreće primljen u bolnicu u Podgorici, da su mu lekari davali samo jedan odsto šanse da preživi.

- Nakon operacije, uspeli smo da ga dignemo do kolica, a ja se nadam da ćemo uspeti mnogo više - izjavila je ranije majka Brankica.

Nemanja je 2018. godine radio na postavljanju parketa, na Crnogorskom primorju, gde se povredio pri skoku u more.

Foto privatna arhiva

- Radio sam parkete, laminate, brodske podove i 27. maja na Trojčindan uzeo sam slobodan dan i otišao na jednu kulu u Tivtu sa koje sam skočio. Nisam video da se povukla voda, skočio sam na stenu i slomio vratni pršljen - ispričao je Nemanja.

Kičmena moždina mu je bila gotovo prekinuta i povreda je bila takve prirode da lekari nisu davali mnogo šanse da će preživeti. Nakon operacije u Podgorici lečio se u bolnici u Banjaluci i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabiltaciju "Dr Miroslav Zotović", odakle je u martu prebačen u Nevesinje.

Starović će biti sahranjen sutra na mesnom groblju u selu Đeđevo kod Foče.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna