SASTANAK DODIKA I UDOVIČIĆA: Jačati institucionalnu saradnju u oblasti sporta

S. M.

12. 11. 2020. u 13:57

САСТАНАК ДОДИКА И УДОВИЧИЋА: Јачати институционалну сарадњу у области спорта

Foto: SRNA

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci sa ministrom sporta Srbije Vanjom Udovičićem o potrebi jačanja institucionalne saradnje u oblasti sporta na dobrobit mladih ljudi, sportista i talenata Srpske i Srbije.

Dodik i Udovičić su konstatovali da sve veći broj uspešnih sportista iz Republike Srpske nastupa za reprezentacije Srbije, ističući da i vrhunski sportisti iz Srbije sve češće dolaze na pripreme u Republiku Srpsku, od Jahorine, Kozare, Banjaluke gde imaju idealne uslove za treninge i pripreme za velika takmičenja.

Foto: SRNA

 

Udovičić je naglasio da je potrebno ojačati institucionalnu saradnju u oblasti sporta jer i Srpska i Srbija imaju veliki broj uspješnih sportista i mladih talenata kojima je potrebno obezbijediti sve neophodno uslove kako bi mogli ostvariti svoje potencijele i prerasti u vrhunske sportiste, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

On je ukazao da reprezentativne selekcije Srbije sve češće svoje pripreme obavljaju na prelepim lokacijama u Srpskoj, jer imaju sve neophodne uslove za to, a i svi su jednoglasni u oceni da nigđe nisu tako toplo prihvaćeni kao u Srpskoj.

Sastanku, koji je biti održan u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH u Banjaluci, prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)