AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ U BIJELJINI: Putnicima nova stanica (FOTO)

V.Mitrić

22. 10. 2020. u 19:19

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ У БИЈЕЉИНИ: Путницима нова станица (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

RADOVI na raščišćavanju terena i uklanjanju železničke pruge radi izgradnje nove saobraćajnice od nove Autobuske stanice do obilaznice oko Bijeljine, u blizini Centra za visoko obrazovanje, odmiču predviđenom dinamikom.

- Projekat će u potpunosti finansirati Vlada Republike Srpske, a vrednost izgradnje je procenjena na pet miliona konvertibilnih maraka. Nova ulica će potpuno promeniti izgled ovog dela grada, a pored kolovoznih traka, duž ulice će biti postavljena četiri drvoreda, sa ukupno hiljadu stabala, trotoari i biciklistička staza. Kolovozna traka će, pre svega, koristiti za dolazak i odlazak autobusa sa nove Autobuske stanice, omogućiće lakši pristup celokupnojindustrijskoj zoni sa druge strane ulice - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom obilaska radova.

Foto: V.Mitrić

Stanica će se prostirati na 10.000 metara kvadratnih, površina glavne i pomoćnih zgrada, sa razdvojenim dolaznim i odlaznim peronima, iznosiće 1.300 metara kvadratnih, a uz stanicu, prema Ulici Raje Banjičića projektovan je i mali park.

Foto: V.Mitrić

Vrednost radova procijenjena je na 3,2 miliona konvertibilnih maraka, od čega je dva miliona obezbeđeno iz kreditnih sredstava, a 1,2 miliona iz gradskog budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)