ZAŠTO JE UHAPŠEN POZNATI VODITELj: Detalji akcije Netvork

O. M.

20. 10. 2020. u 22:00

ЗАШТО ЈЕ УХАПШЕН ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ: Детаљи акције Нетворк

Foto Kliks

ALMIR Čehajić Batko, poznati sarajevski glumac, TV voditelj i humanista, uhapšen je juče u akciji "Netvork" zbog sumnje da je finansijskim malverzacijama stekao imovinsku korist u iznosu od najmanje 600.000 KM.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Batka su uhapsili policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Istovremeno je izvršen pretres dva stambena i dva poslovna objekta. Među njima su i prostorije nevladine organizacije "Otvorena mreža", čiji je Batko predsednik, a koja se bavi prikupljanjem pomoći za teško obolele kojima je potrebno lečenje van BiH.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivična dela pranje novca i zloupotreba službenog položaja - rekao je portparol SIPA Luka Miladinović.

Batko je poznat po ulogama u brojnim televizijskim serijama, i humanitarnom radu kroz emisiju "Umri muški" i radio "Otvorene mreže" preko kojih se skuplja novac za potrebe lečenja teških bolesnika i transplantacije organa obolelih u bolnicama van BiH.

SARADNIK U INOSTRANSTVU

PORED Almira Čehajića Batka istragom je, kako saznajemo, obuhvaćeno još jedna osoba. Radi se o muškarcu koji je trenutno nedostupan istražnim organima, jer se nalazi u inostranstvu.

stražitelji sumnjaju da je Batko kroz prikupljanje pomoći počinio određene finansijske malverzacije kojima je stekao imovinsku korist od oko 600.000 KM. Sporna su, kako saznajemo, podizanja i raspolaganja s kreditima u ime firme "Siti - Otvorena mreža" kojima je toj firmi prouzrokovana šteta.

Nedugo nakon što se pojavila informacija o Batkovom hapšenju, na društvenim mrežama se oglasio radio "Otvorena mreža". Čehajić je potvrdio da su jutarnjim satima pripadnici SIPA izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)