VREDNOST 1,3 MILIONA KM: Lukač, Cvijanović i Radojičić otvorili objekat PS Lauš (FOTO)

S. M.

18. 10. 2020. u 13:50

ВРЕДНОСТ 1,3 МИЛИОНА КМ: Лукач, Цвијановић и Радојичић отворили објекат ПС Лауш (ФОТО)

Foto: Srna

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i gradonačelnik Igor Radojičić otvorili su novi objekat Policijske stanice Banjaluka - Lauš u banjalučkom naselju Lauš, ukupne vrednosti 1,3 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo jedan u nizu projekata koji su zajedno radili Vlada i grad. 

- Srećna sam što smo ovu priču inicirali dok sam bila predsednik Vlade. Mnogo toga će se raditi u narednom periuodu i zato nam je potrebna stabilnost u svakoj lokalnoj zajednici - istakla je Cvijanovićeva na otvaranju. 

Ona je dodala da je ovo veliki dan i za Lauš i za Banjaluku, ali i za Republiku Srpsku, te da su svi građani Srpske ponosni na ono šta je Banjaluka. 

- U Banjaluci imamo stabilnu i odgovornu vlast koja zna šta su potrebe građana. Sve što danas radimo značiće bolju Republiku Srpsku - rekla je Cvijanovićeva. 

Foto: Srna

Lukač je izrazio zadovoljstvo da prvi put, otkako postoji Lauš, ovo naselje dobije policijsku stanicu. 

- Ovde smo suvlasnici, ali sam siguran da ćemo biti dobre komšije. Vlada je izdvojila 600.000 KM za ovaj objekat, te tome treba dodati i sredstva koja je izdvojio grad - rekao je Lukač. 

Novi objekat Policijske stanice je namenski, moderan i funkcionalan, površine oko 450 kvadratnih metara i istovremeno prvi objekat policijske stanice izgrađen u Banjaluci nakon više od 30 godina. Reč je o dvonamenskom objektu u kojem su u jednom delu prostrije Policijske stanice, a u drugom kancelarije mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva. Izgradnja je počela u martu 2019. godine. 

Foto: Srna

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da se Lauš gradi, ali da još nije dovoljno da postane opština. 

- Radićemo tako da ove dve mesne zajednice imaju sadržaj kao da su mala opština. Pred nama je gradnja novog naselja 21. veka, rešavanje problema oborinskih voda i kanalizacije i mnogi drugi projekti da bi Lauš bio naselje u kojem je ugodno živeti, istakao je Radojičić. 

Nove prostorije za Policijsku stanicu Banjaluka - Lauš izgrađene su sredstvima Vlade RS  i Grada Banjaluka. Ova policijska stanica pokriva teritoriju od oko 873 kilometra kvadratna na kojem živi oko 90.000 stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)