APEL MINISTARSTVA ZDRAVLJA RS: Poštujte mere koje su na snazi!

S.M.

17. 10. 2020. u 15:08

MINISTARSTVO zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uputilo je apel da se sprovode mere zaštite koje su na snazi.

АПЕЛ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РС: Поштујте мере које су на снази!

Foto. Vlada RS

- Upozoravamo da su zbog sprečavanja širenja virusa korona zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja - navedeno je u saopštenju.

Iz resornog ministarstva su podsetili da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, u skladu s uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Podsećaju i da je na snazi zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mere.

Stručno-operativni tim danas je u Banjaluci razmatrao trenutnu epidemiološku situaciju i porast broja oboljelih u Republici Srpskoj, te konstatovao da je i rad bolnica reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odeljenja. Sastanku je prisustvovao i resorni ministar Alen Šeranić.

Iz Ministarstva su naveli da stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu Srpske sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica s ciljem adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.

Sve kovid bolnice u Republici Srpskoj snabdevene su potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, a laboratorije se kontinuirano snabdevaju potrebnom količinom testova, konstatovano je na sastanku Stručno operativnog tima za specifične zadatke zaštite i spasavanja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju