STIŽU PARE ZA PUTEVE I PRUGU: Milorad Dodik poručio da je nvesticioni paket EU dobra vest za BiH

S. M.

11. 10. 2020. u 14:37

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je najavljeni veliki investicionim paket EU za zemlje zapadnog Balkana dobra vest za BiH i da bi u Republici Srpskoj trebalo da bude realizovano nekoliko važnih projekata.

СТИЖУ ПАРЕ ЗА ПУТЕВЕ И ПРУГУ: Милорад Додик поручио да је нвестициони пакет ЕУ добра вест за БиХ

Milorad Dodik / Foto Srna

Dodik je naveo da je reč o jednom delu auto-puta na koridoru Pet ce, od Doboja do Vukosavlja.

- Drugi je pruga od Doboja preko Tuzle do Zvornika. Vrlo važno je da su se konačno odvojila sredstva za završetak puta koji treba povezati Šćepan polje i Foču i mislim da će i taj paket ući, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, realizovanje pojedinačnih programa digitalizacije, obnove školskih objekata i inovacija u školstvu osmišljavaće se u narednom periodu.

- Moraćemo aplicirati i lobirati da se ti projekti podrže - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je u pitanju devet milijardi evra namenjenih zapadnom Balkanu za projekte u oblasti infrastrukture, autoputeve i puteve, željeznice, digitalizaciju društva, "zelenu energiju" koja treba imati primat u odnosu na "prljavu" energiju...

- Da se obezbede značajne intervencije u oblasti obrazovanja, za obnovu školskih objekata i inoviranje programa na tom planu - rekao je Dodik.

Komentarišući najavu da bi EU u narednih sedam godina u zemlje zapadnog Balkana trebalo da investira 29 milijardi evra - devet milijardi kroz donacije i još 20 milijardi povoljnih kredita, Dodik je ponovio da će odluku o tome gde će se novac utrošiti doneti organi EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a