KAČAVENDA POBEDIO KORONU: Priča se da živi u glamuru, a evo šta je prava istina

V. Mitrić

07. 10. 2020. u 11:41

UMIROVLjENI episkop zvorničko tuzlanski Vasilije (Kačavenda) (82), koji je, zbog infekcije korona virusom smešten u bijeljinsku Opštu bolnicu „Sveti vračevi“, posle čega je lečen u Kliničkom centru Vojvodine, pa u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, od juče je, na kućnom lečenju, u konaku Manastira Svete Petke, koji je podigao dok je bio na tronu eparhije.

КАЧАВЕНДА ПОБЕДИО КОРОНУ: Прича се да живи у гламуру, а ево шта је права истина

Foto: V. Mitrić

Vladika je, i dalje, pod stalnim nadzorom lekara Opšte bolnice Bijeljina, koji ga, kao i drugo osoblje, redovno posećuju, pomažu mu i prate njegov oporavak, koji, kako i sam kaže za „Novosti“ ide, posle svega, uzlaznom linijom.

- Može se reći da sam gledao smrti u oči, ali uz Božju pomoć i bukvalno nadčovečansko zalaganje lekara i drugog osoblja, i iz Bijeljine, i iz Novog Sada, i iz Kamenice, evo me u dobrom stanju i svima sam neizmerno zahvalan kao i ogromnom broju ljudi, znanih mi i neznanih, koji su me zvali, bodrili, molili se za moje izlečenje i onima iz Patrijašije SPC, koji su, takođe, iskazali prema meni, u ovim teškim danima i sedmica, i pomoć, i brigu i pažnju –kaže vladika Vasilije Kačavenda za „Novosti“. I sam sam se molio i molim se za zdravlje svih obolelih od ove opake bolesti, ali i za zdravlje onih kojih su me lečili, brinuli o meni, raspitivali se i ništa manje za one, koji se nisu interesovali kako mi je.

Ekipa „Novosti“ imala je priliku da fotografiše episkopa u njegovom, skromnom domu u Manastiru „Pet jezera“, gde nema nikakvog glamura, kako se, svojevremeno, govorilo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!