BANJALUČKA POLICIJA ČEŠLJA DOKUMENTACIJU: Bivša direktorka Centra za predškolsko vaspitanje pod sumnjom da je sebi “napumpala” platu

S. M.

25. 09. 2020. u 18:53

Banjalučka policija izuzima dokumentaciju iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u ovom gradu, zbog sumnje da je bivša direktorka Jelena Kurtinović nezakonito povećala platu sebi i svojim saradnicima.

БАЊАЛУЧКА ПОЛИЦИЈА ЧЕШЉА ДОКУМЕНТАЦИЈУ: Бивша директорка Центра за предшколско васпитање под сумњом да је себи “напумпала” плату

Centar za predškolsko vaspitanje / Foto Capital

Sektor kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka traži Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovoj predškolskoj ustanovi, Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture, te spornu Odluku o povećanju plata iz 2016. godine, prenosi portal Capital.ba

Podsećanja radi, Kurtinovićka je u septembru 2016. godine, samo nekoliko meseci nakon što je sela u direktorsku fotelju, sebi povećala platu za 20 odsto, a saradnicima od šest do 10 odsto. Tako uvećanu platu primala je sve dok nedavno nije napustila funkciju.

U Odluci koju je sama donela i potpisala ona se pozvala na Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske iz 2014. godine, prema kojem je imala pravo na povećanje plate u slučajevima kada dolazi do “posebnih opterećenja”, prenosi Capital.

Međutim, nekoliko sedmica pre nego što je potpisala ovaj sporni akt, sredinom avgusta na snagu je stupio novi Posebni kolektivni ugovor u kojem nije postojalo bilo kakvo uporište za povećanje plate. Preciznije rečeno, akt na koji se pozivala kada je sebi povećala platu nije bio važeći. Ona je u izjavi za Capital kazala kako je sve odluke donela u skladu sa zakonom.

Funkciju direktora je obavljala do kraja prošlog meseca kada ju je na toj poziciji zamenila Andrea Dorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)