NOVO VATROGASNO VOZILO: Uručeno vatrogasnoj jedinici iz Modriče

V. Blagojević

23. 09. 2020. u 19:19

НOВO ВAТРOГAСНO ВOЗИЛO: Уручено ватрогасној јединици из Модриче

Foto: V. Blagojević

PROFESIONALNOJ vatrogasnoj jedinici u Modriči danas je uručeno novo vozilo za gašenje požara, vrednosti 361 hiljadu maraka.

Reč je o modernom vozilu, opremljenom po najsavremnijim vatrogasnim standardima, koje će omogućiti lakše i brže intervencije prilikom svih elementarnih nepogoda. Sredstva za nabavku obezbedio je Vatrogasni savez RS 300 holjada maraka a opština Modriča 61 hiljadu maraka.

-Ovo vozilo mnogo znači građnima, jer je dodatno povećalo bezbednost kada su u pitanju požari, a bogami kada su u pitanju i druge elementarne nepogode poput poplava. Nova vatrogasna oprema mora koristiti u lokalnoj zajednica u zaštiti građana od opasnosti koje vatrogasci svakodnevno otklanjaju.- rekao je Mladen Krekić načelnik opštine Modriča

Od postojanja Vatrogasnog saveza RS nabavljeno je preko 300 savremenih vatrogasnih vozila za gašenje požara i sva su podeljena lokalnim zajednicama.

Foto: V. Blagojević

-Sa ovim novim vozilom modrički vatrogasci moraju biti još spremniji da odgovore svim zahtevima u svim teškim situacijama koje će da budu u narednom periodu a sve u cilju zaštite građana.- konstatovao je Nebojša Miljuš, potpredsjednik Vatrogasnog saveza RS

Moderno vozilo opremljeno je po najsavremnijim standardima, koji omogućavaju vatrogascima da brzo i efikasno reaguju u slučaju požara na otvorenom i u stambenim zgradama. Osim toga vozilo je spremno da interveniše i u ekstremno zimskim uslovima.

-Vozilo ima kapacitet od 5 hiljada litara vode, 300 litara penila, dva vitla za brzu navalu, srednjeg i visokog pritiska, kao i top na krovu vozila kapciteta 2 hiljade litara u minutu, dometa do 70 metara .Pored toga vozilo u sebi sadrži i drugu potrebnu opremu.- pojašnjava Dragan Stjepanić starešina Vatrogasne jedince Modriča nakon što mu je Krekić uručio ključeve od vozila.

Modrički vatrogsaci sada imaju 5 vozila za gašenje požara, tri prateća vozila, komandno i servisno vozilo. Profesionalna vatrogasna jedinica Modriča ima 16 zasposlenih koji ulivaju sigurnost modričanima, jer su dobro obučeni i opremljeni za spašavanje ljudi i dobara u svim elementarnim nepogodama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)