ZASTAVE SRPSKOG JEDINSTVA: Želja nam je,da u čitavom srpskom korpusu vlada mir, sloga i jedinstvo

B.MILOŠEVIĆ

15. 09. 2020. u 13:38

SRBIJA i Republika Srpska po prvi put zajednički obeležavaju 15 septembar. Dan Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ЗАСТАВЕ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: Жеља нам је,да у читавом српском корпусу влада мир, слога и јединство

Foto B. Milošević

Na ovaj dan,pre 102 godine,u Prvom svetskom ratu,probijen je Solunski front, i srpska vojska je konačno oslobodila zemlju od okupatora. Nedugo iza toga,usledilo je potpuni slom neprijateljskih snaga na Balkanu,i stvaranje Kraljevine  Srba,Hrvata i Slovenaca 1 decembra 1918 godine.

Podizanjem zastava RS ,grad Bijeljina se pridružio obeležavanju ovog praznika,a zastave su ispred zgrade gradske uprave,podigli gradonačelnik Mićo Mićić,zamenik gradonačelnika Marko Mihajlović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

- Želja nam je,da u čitavom srpskom korpusu vlada mir,sloga i jedinstvo,i da živimo u okruženju koje će poštovati srpski narod i mi poštovati druge.Cilj nam je ,da opstanemo na ovim prostorima,da obezbedimo prosperitet svim građanima,rekao je Mićo Mićić.

- Srbija direktno pomaže Republiku Srpsku, i svaka lokalna zajednica je to osetila,a u narednom periodu očekuje nas još mnogo zajedničkih projekata.Jedan od njih je auto put, koji će povezati dve srpske prestonice,Beograd i Banja Luku,rekao je  predsednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!