UHAPŠENIK SLUŽBENIK OPŠTINE ILIDŽA: Primio 18.130 KM mita od arapskih investitora!?

O. M.

08. 09. 2020. u 13:27

SLAVEN Šikuljak, službenik u Opštini Ilidža, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 18.130 KM od jedne sarajevske firme kako bi omogućio dođelu lokacije i urbanističko-tehničke uslove za izgradnju stambeno poslovnog objekta.

УХАПШЕНИК СЛУЖБЕНИК ОПШТИНЕ ИЛИЏА: Примио 18.130 КМ мита од арапских инвеститора!?

Foto: D.Pozderović

Kako saznajemo Šikuljak je radio kao stručno lice u Ođeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Ilidža, a pogodovao je firmi koja posluje sa arapskim investitorima na gradnji stambeno poslovnih objekata na području te opštine.

- Lice se sumnjiči da je u dva navrata tokom prošle godine na svoj žiro račun primio oko 18.130 KM od jednog preduzeća iz Sarajeva, a sve kako bi u svojstvu stručnog lica izvršio radnju koju nije smeo izvršiti, u okviru svojih službenih ovlašćenja u postupku dodele lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambeno poslovnog objekta, od strane investitora, odnosno firme od koje je primio novac - saopštio je MUP RS.

Pojašnjavaju da je Šikuljak na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 18.130 KM.

- Po nalogu Osnovnog suda u Sokocu policijski službenici su pretresli kancelariju, stan i druge objekte koje je koristio S. Š. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku. Protiv osumnjičenog podnesen je izveštaj nadležnom tužilaštvu da je počinio krivično delo primanje mita - navode u MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)