USPEH BIJELJINSKIH STUDENATA: Završili stručnu praksu

V.Mitrić

27. 08. 2020. u 19:31

PRETHODNE sedmice stručnu praksu u Gradskoj upravi obavljalo je 15 studenata sa tri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji studiraju u Bijeljini.

УСПЕХ БИЈЕЉИНСКИХ СТУДЕНАТА:  Завршили стручну праксу

V. Mitrić

Povodom završetka prakse, ovim studentima s Pravnog, Poljoprivrednog i Fakulteta poslovne ekonomije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je uručio sertifikate.

Studenti su se upoznali sa delom aktivnosti organizacionih jedinica Gradske uprave, što je bila prilika da nauče kako se primenjuju teorijska znanja koja se stiču tokom studija.
- Imamo dugogodišnju saradnju sa fakultetima u Bijeljini, a i ova praksa je potvrda toga. Naš cilj je da unaprijedimo rad Gradske uprave, kao i ukupni kvalitet života u Bijeljini, pa smo od studenata na praksi tražili i da ponude ideje i sugestije šta bi bilo dobro da se uradi u našem Gradu. Pre svega, želeli smo da čujemo njihove sugestije za poboljšanje statusa mladih ljudi, kako bi se po završetku studija lakše odlučili da ostanu da žive ovde - istakao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je ovom prilikom dodao da se već radi na daljem poboljšanju studentskog standarda, a prvi značajan korak u tom smeru biće izgradnja studentskog centra.

- Pokrenuli smo pripremne aktivnosti neophodne za izgradnju studentskog doma i pratećih sadržaja i objekata i to će biti pravi savremeni studentski centar, kojim ćemo zaokružiti univerzitetsku celinu u Bijeljini. Na tom prostoru planiramo da izgradimo park i manju sportsku salu, što će doprineti kvalitetu života svih stanovnika tog dela grada – najavljuje Mićić.
Studenti koji su obavili letnu praksu u Gradskoj upravi su među najboljim na svojim fakultetima, a prosečne ocjene su im iznad 9.
 -   Ovi mladi ljudi biće prava snaga i budućnost našeg grada - ocenio je Mićić.
Ana Radosavljević, student četvrte godine Pravnog fakulteta, sa prakse je ponela pozitivne utiske.
-   Stručna praksa mi je pomogla da sagledam kakvu perspektivu i mogućnosti pruža rad u organima javne uprave, da vidim koliko je značajan rad u lokalnoj upravi za mnoge oblasti društvenog života, počev od nauke, kulture i sporta, pa preko zdravstvene, socijalne i civilne zaštite – naglasila je Ana, dodajući da joj je najzanimljivije bilo u Odeljenju opšte uprave, gde se upoznala sa vođenjem matičnih knjiga i upravnog postupkom, radom pisarnice, arhive, ali i u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna