NE STAJU NI LETI: Gradsko pozorište „Semberija“ sprema novu predstavu

V. Mitrić

14. 08. 2020. u 19:40

DIREKTOR Gradskog pozorišta „Semberija“ Ivan Petrović i reditelj Dušan Tuzlančić razgovarali su sa predstavnicima Gradske uprave o trenutnim aktivnostima najmlađe ustanove kulture u Bijeljini prilikom čega sz precizirani budući načini unapređenja rada u organizacionom, kadrovskom, prostornom i finansijskom smislu.

НЕ СТАЈУ НИ ЛЕТИ: Градско позориште „Семберија“ спрема нову представу

V. Mitrić

Petrović je istakao da, iako je leto uglavnom neradno u pozorištima, bijeljinski glumci uprkos pandemiji virusa korona, rade na novim projektima.

 - U toku su probe za izvođenje predstave „Golubija vremena“ po motivima dela Branka Ćopića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a premijera je predviđena za početak septembra – kazao je Petrović.
 Tuzlančić je naglasio da je cilj Gradskog pozorišta „Semberija“ da u radu sledi najsavremenije svetske pozorišne prakse, u čemu očekuju i punu podršku lokalne vlasti.
 Predsednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, izrazio je zadovoljstvo zbog sistematičnosti razvojnog plana koji je sačinilo rukovodstvo Gradskog pozorišta i istakao da će već tokom jeseni biti obezbeđeni uslovi za realizaciju nekih ciljeva.
 - Izuzetno sam zadovoljan energijom koju sam osjetio u ovoj ustanovi kulture. Na političkoj sceni su se stekli uslovi da se pozabavimo unapređenjem svih segmenata života ljudi  Semberije i na tome ćemo zajedno raditi – najavio je Đurđević.
 Zamenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović poručio je nakon sastanka da će Gradska uprava podržati razvoj Pozorišta, kao ustanove koja predstavlja „ogledalo svakog ozbiljnog grada“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!