NE STAJU NI LETI: Gradsko pozorište „Semberija“ sprema novu predstavu

V. Mitrić

14. 08. 2020. u 19:40

DIREKTOR Gradskog pozorišta „Semberija“ Ivan Petrović i reditelj Dušan Tuzlančić razgovarali su sa predstavnicima Gradske uprave o trenutnim aktivnostima najmlađe ustanove kulture u Bijeljini prilikom čega sz precizirani budući načini unapređenja rada u organizacionom, kadrovskom, prostornom i finansijskom smislu.

НЕ СТАЈУ НИ ЛЕТИ: Градско позориште „Семберија“ спрема нову представу

V. Mitrić

Petrović je istakao da, iako je leto uglavnom neradno u pozorištima, bijeljinski glumci uprkos pandemiji virusa korona, rade na novim projektima.

 - U toku su probe za izvođenje predstave „Golubija vremena“ po motivima dela Branka Ćopića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a premijera je predviđena za početak septembra – kazao je Petrović.
 Tuzlančić je naglasio da je cilj Gradskog pozorišta „Semberija“ da u radu sledi najsavremenije svetske pozorišne prakse, u čemu očekuju i punu podršku lokalne vlasti.
 Predsednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, izrazio je zadovoljstvo zbog sistematičnosti razvojnog plana koji je sačinilo rukovodstvo Gradskog pozorišta i istakao da će već tokom jeseni biti obezbeđeni uslovi za realizaciju nekih ciljeva.
 - Izuzetno sam zadovoljan energijom koju sam osjetio u ovoj ustanovi kulture. Na političkoj sceni su se stekli uslovi da se pozabavimo unapređenjem svih segmenata života ljudi  Semberije i na tome ćemo zajedno raditi – najavio je Đurđević.
 Zamenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović poručio je nakon sastanka da će Gradska uprava podržati razvoj Pozorišta, kao ustanove koja predstavlja „ogledalo svakog ozbiljnog grada“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!