U DRAMI KOD PRNJAVORA PRAŠTALI I MECI: Puška "šetala" iz ruke u ruku, na kraju pretučen njen vlasnik

N. Đurić

03. 08. 2020. u 16:34

NAKON ukazane lekarske pomoći u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci, na kućno lečenje je poslat Željko Živanić (29), iz Prnjavora, pretučeni akter nesvakidašnje drame proteklog vikenda u Gornjim Smrtićima, gde su, uz hapšenje dvojice učesnika tuče, sevali udarci, a zapraštala je i rafalna paljba, u kojoj srećom niko nije pogođen.

У ДРАМИ КОД ПРЊАВОРА ПРАШТАЛИ  И МЕЦИ: Пушка шетала из руке у руку, на крају претучен њен власник

Foto: D. Pozderović

Ispostavilo se da je, ipak, najdeblji kraj izvukao upravo vlasnik-donosilac puške, pretučeni Željko Živanić.

Prava je sreća da nijedan od pet ispaljenih metaka nikoga nije ni okrznuo, a o žestini i neizvesnosti drame svedoče i saznanja „Novosti“ da je puna automatska puška „šetala“, odnonso prelazila iz ruke u ruku sve četvorice aktera.

Vlasnika puške, potom vlasnika kafane, na kraju dvojice uhapšenih koji su i pretukli vlasnika oružja.

Sve se odigralo u noći između petka i subote ispred ugostiteljskog objekta „Kazablanka“ u Gornjim Smrtićima. Policijskoj stanici u Prnjavoru je dojavljeno da je došlo do fizičkog obračuna između Željka Živanića, i s druge strane Mladena (45) i Dejana (43) Živanića.

Policiji je prijavljeno da Željko Živanić „leži na parking prostoru u besvesnom stanju sa višestrukim povredama“.

PRIJAVE

O TUČI u Gornjim Smrtićima obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaj okvalifikovao kao „ugrožavanje sigurnosti“.

Osim Mladena i Dejana, koji se sumnjiče da su  počinili krivično djelo „telesna povreda“, na tapetu će se naći i treći Živanić. Protiv Željka, koji je doneo i otvorio vatru iz puške, biće podnešen  izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenih krivičnih dela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko-ekspozivnih materija“, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Ubrzo su pristigli i policija i kola Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, kojim je povređeni potom prebačen u UKC u Banjaluku.

- Prema navodima prijave, vlasnik „Kazablanke“ Slobodan Stojčić, je samo za tren uspeo da ispred lokala oduzme od Željka pušku. Nakon toga su Željka fizički napali Mladen i Dejan, pa se gazda bara ponovo umešao u nameri da rastavi zavađene. U tom naguravanju ponovo do svoje puške dolazi Željko, koji po parking prostoru ispaljuje pet hitaca-kazuje izvor „Novosti“.

No, ni to nije bio kraj drame. Razjareni Mladen i Dejan se bacaju na Željka, oduzimaju mu oružje i nanose mu višestruke povrede, od kojih on u besvesnom stanju završava na zemlji. 

Do nalaza ortopeda, u zdravstvenim usatanovama su se izjasnili da povređeni nema preloma, odnosno da je, ipak, reč o lakim telesnim povredama. 

Policajci su iste noći uhapsili Dejana i Mladena Živanića zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo telesna povreda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KOMŠIJINE KOZE MU POJELE KUKURUZ: Vidite kako mu se osvetio - sam, bez suda i policije! Sad mu preti robija