KORISNICI IZ OPŠTINE GACKO USPEŠNO PROŠLI PROJEKAT EU: Pomoć razvoju seoskog turizma

D.Curać

29. 04. 2024. u 06:00

DALIBORKA Grčić, Milenija Sušić, Nada Milinković i Marko Vuković iz Gacka prošli su evropski projekat EU4AGRI, a odnosi se na podršku poljoprivrednim proizvođačima.

КОРИСНИЦИ ИЗ ОПШТИНЕ ГАЦКО УСПЕШНО ПРОШЛИ ПРОЈЕКАТ ЕУ: Помоћ развоју сеоског туризма

D. Curać

 One su aplicirale za projekat seoskog turizma i prerade mleka pa će shodno svojim željama u tom poslu i utrošiti dobijena sredstva. Ukupna vrednost sredstava je 68.000 KM sa PDV-om, od čega opština i korisnici obezbeđuju po 12,5 odsto, a UNDP 75 odsto sredstava.

Daliborka Grčić živi od prerade mleka, a sredstva će utrošiti na dogradnju objekta za proizvodnju sira i kajmaka, ali i za smeštaj turista.

- Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli da ispunimo sve ono što se zahtevalo. Mnogo nam znače ova sredstva jer ćemo zahvaljujući tome ispuniti naše planove - istakla je Grčićeva.

Milenija Sušić planira da nabavi opremu za preradu mleka, za varenje i sirenje.

- To će mi olakašti mnogo posao, ali i uštediti vreme. Izgradiću i objekat gde će turisti moći probati proizvode što će nam takođe koristiti - rekla je Sušićeva.

Finansiranje

OVA aktivnost je realizovana kroz projekat koji finansira EU. EU4AGRI je četvorogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora i podrške oporavku od krize prouzrokovane korona virusom u BiH. Vrednost projekta je 20 miliona evra, uz sufinansiranje UNDP i Češke razvojne agencije.

Marko Vuković planira da sredstvima koje je dobio izgradi bungalove.

Ugovore sa korisnicima potpisao je načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

- Čestitamo svima koji su uspeli da iznesu projekat koji traje 18 meseci. Naš imperativ je razvoj sela i poljoprivrede i ovo je sasvim sigurno koristan projekat - istakao je Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!