SRPSKA TRAŽI MESTO GLAVNOG PREGOVARAČA SA EU: Predsednik Dodik pozdravio najavu dobijanja pregovaračkog statusa za BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

15. 03. 2024. u 22:30

PREDSEDNIK Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik naglasio je da RS treba da pripadne mesto glavnog pregovarača sa EU, i pozdravio najavu dobijanja pregovaračkog statusa za BiH, iako to bez konkretnog datuma otvaranja pregovora i ne znači previše.

СРПСКА ТРАЖИ МЕСТО ГЛАВНОГ ПРЕГОВАРАЧА СА ЕУ: Председник Додик поздравио најаву добијања преговарачког статуса за БиХ

Foto V. Tripić

- Evropski put je SNSD podržavao kroz svoje aktivnosti i deo smo dogovora. Smatramo da deo zahvalnosti pripada i SNSD - rekao je Dodik, nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD u Banjaluci.

Dodao je da je na Izvršnom komitetu naglašeno da je potrebno potpuno poštovanje mehanizma koordinacije, i istakao da smatra da Srpskoj treba da pripadne mesto glavnog pregovarača.

- Ministar je Bošnjak, zamenik je Hrvat. Zadovoljeni su svi u pregovaračkom procesu kada je reč o Federaciji. Mi ćemo to tražiti - naveo je Dodik.

Podsetio je da je ranije donet plan aktivnosti na niovu BiH kada je reč o pregovorima sa EU.

Usaglasiti nastupe ambasadora

MILORAD Dodik je poručio da je izjava Elmedina Konakovića kojom podržava Zlatka Lagumdžiju imbecilna. Istakao je da se nastupi svih ambasadora moraju usaglasiti na Predsedništvu BiH.

- Da se na Predsedništvu to definiše, sve drugo je kršenje Dejtona i Ustava - poručio je Dodik.

- Dogovoreno je da u aprilu bude upućen Zakon o Ustavnom sudu. Eliminacija stranih sudija i neizabranih stranaca deo je 14 prioriteta koji su postavljeni pred BiH - naveo je Dodik.

Oduvek je SNSD za to da se 14 prioriteta rešava odmah, kaže Dodik i naglašava da se neće moći preskočiti pitanje statusa visokog predstavnika i Ustavnog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)