DIREKTOR KPZ TREBINJE MILADINOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Nisam odgovoran zbog bekstva Kineza

D.Curać

16. 12. 2023. u 09:43

IAKO tvrdi da ne snosi odgovornost zbog bekstva državljanina Narodne Republike Kine 19. novembra ove godine iz Kazneno-popravnog zavoda Trebinje, Zoran Miladinović, direktor te ustanove, podneo je ostavku.

ДИРЕКТОР КПЗ ТРЕБИЊЕ МИЛАДИНОВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Нисам одговоран због бекства Кинеза

D. Curać

Prema njegovim rečima, nakon inspekcijskog nadzora zbog bekstva Kineza izvršene su sve mere i radnje u navedenom roku.

- Sada kao častan i odgovoran čovek podnosim ostavku na mestu direktora KPZ-a Trebinje. Moram da napomenem da za vreme mog mandata rad u ovoj ustanovi odvijao se po zakonu i propisima. Što se tiče bekstva, lično se ne smatram odgovornim jer su bile preduzete sve mere da do toga ne dođe. Zakazao je ljudski faktor i protiv odgovornih ljudi pokrenut je disciplinski postupak - istakao je Miladinović.

Podsetimo, Kinez Q. T. je iz zatvora Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju pobegao 19. novembra, kada je tokom šetnje zatvorskim krugom, uspeo da preskoči zid i ogradu. Zatvor je, inače, poluotvorenog tipa i nije predviđen za takve zatvorenike. Odbegli kineski državljanin pobegao je nakon posete roditelja, a sumnja se da je imao pomagače.

Roditelji su mu saslušani zbog sumnje da su mu pomagali u bekstvu, ali su oboje nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Potraga u toku

POSLEDNjE informacije o potrazi državljanina Kine mogle su se čuti na sednici Narodne skupštine RS pre par dana, kada je poslanik Liste "Za pravdu i red" postavio poslaničko pitanje u vezi sa njegovom potragom. Tom prilikom ministar MUP-a Srpske Siniša Karan rekao je da još traje potraga, a da MUP nema informaciju gde bi se mogao nalaziti.

Kinez se u trebinjskom zatvoru nalazio od 5. septembra, kada mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor nakon što je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol Peking u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim sudom zbog sumnje da je počinio krivično delo zločin ugovorne prevare.

Sud BiH je 12. oktobra doneo rešenje kojim je Kinezu određen ekstradicioni pritvor do 3. marta 2024. godine, odnosno do izručenja ili nove odluke suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić