SPASAVAJU LJUDE I IMOVINU: Vatrogasci iz sedamnaest opština Srpske održali taktičko pokaznu vežbu “Ugljevik 2023”

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 09. 2023. u 16:41

U MEZGAJI kod Ugljevika je održana taktičko pokazna vežba “Ugljevik 2023” vatrogasaca iz sedamnaest opština Vatrogasnih jednica Republike Srpske.

СПАСАВАЈУ ЉУДЕ И ИМОВИНУ: Ватрогасци из седамнаест општина Српске одржали тактичко показну вежбу “Угљевик 2023”

foto.V.Mitrić

Vežbu su organizovali Vatrogasna jedinica Ugljevika i Udruženje vatrogasaca spasilaca Republike Srpske, uz podršku ugljevičkog Doma zdravlja i pokroviteljstvo opštine Ugljevik, a prikazane su vežbe spasavanja unesrećenih iz vode, iz saobraćajne nesreće i gašenja vatre.

Komandir smene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović rekao je da cilj vežbe da se pokaže da vatrogasne jedinice mogu da destvuju u slučaju incidenta kao jedno telo bez prethodne pripreme i uvežbavanja.

- Vozila i oprema su u dobrom stanj,u jer su ulagane pare republičkih i oštinskih organa proteklih 10 godina. Republika Srpska, kada su vatrogasne jedinice u pitanju, ima snagu koja može da dejstvuje zajedno u jednom incidentu - rekao je Todorović.

Predsednik Udruženja profesionalnih vatrogasaca spasilaca Republike Srpske Savo Bubić rekao je da je ova vežba veoma značajna jer se pokazuje građanima da vatrogasci rade odgovoran posao, da su spremni da svakodnevno rade na obučenosti i edukaciji.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić u ime domaćina pozdravio je prisutne vatrogasce i goste iz susednih opština, napomenuvši da je ideja za današnju vežbu nastala kada su vatregasci iz ove podmajevičke opštine pre nekoliko meseci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi. On je istakao da je važno unaprediti spasilačke aktivnosti na prostoru Srpske.

Prethodno su vatrogasci, nakon što su se okupili, zajedno sa predsednikom Boračke organizacije Ugljevika Jovanom Marinkovićem položili venac na Spomen-obeležje 301 poginulog borca VRS iz Ugljevika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)