DO KRAJA BILA NA NOGAMA: Preminula Bosa Salatić (103), najstarija Srpkinja u RS

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 07. 2023. u 20:29

BOSA (Matova) Salatić (103), poreklom iz familije Uljarevića, najstarija Srpkinja u Republici Srpskoj, preminula je danas u porodičnoj kući u Baljacima, nadomak Bileće.

ДО КРАЈА БИЛА НА НОГАМА: Преминула Боса Салатић (103), најстарија Српкиња у РС

foto V Mitrić

Mada je bila uveliko u drugog veku života, baka Bosa je do poslednjeg dana bila, ne samo pokretna, već i bistrog uma, puna ljubavi i pažnje za sve koji su joj dolazili ili se telefonom javljali.

Nema kuće, u kraju, koja ne pamti blagodeti, toplinu i lepe reči i njenog rano preminulog supruga Mate. Takva su im sva deca, kao i brojna unučad i praunučad. Meštani i rodbina kažu da nikom nije bila na teretu ni trena ni u ovim godinama.

- Dobre, pozitivne misli, ljubav prema bližnjim svojima i svim dobrim ljudima, činjene dobrih dela, vredan rad i trud, radovanje i tuđem uspehu, ne samo svom – bio je “recept“ bake Bose za dug život, uz maksimalnu umerenost u svemu i strpljenje, što je za života svedočila.

Starost joj je posebno ulepšao sin, profesor dr Milosav Miša Salatić, nekadašnji ugledni lekar, kardiolog i univerzitetski poslenik u Tuzli, a potom skoro tri decenije lekar u Norveškoj i Švedsko. Miša se u međuvremenu vratio iz inostranstva i nastavio život u Trebinju. Svaki vikend provodio je sa majkom na pradedovskom ognjištu.

- E, nema takvog sina kao što je Miša - pričale su komšije Salatića. - Miša nije davao baki Bosi da umre. Baka i Miša bili su primer pozitivne energije za sve nas, koji svi treba da slede. Zato svi baku Bosu žalimo do neba i sa Mišom smo svi srcem. Nema više naše drage nake Bose, koja nas je znala i da uteši, pouči, nauči, pomogme, posavetuje. Kao i svoju rođenu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave