UZ HUMANOST ĆE OPSTATI FARMA: Sokolački mlekari pomogli kolegi iz Prijedora kome je struja ubila krave

M. REGOJE

20. 06. 2023. u 11:13

STRUJNI udar ubio je početkom meseca sedam muznih krava od ukupno osam koje je Rajko Zorić u Rasavicama kod Prijedora imao na svom gazdinstvu, ali porodica nije ostala sama u nevolji. Sokolačko Udruženje proizvođača mleka i mlečnih proizvoda "Blago Romanije" uplatilo je 2.490 KM ovom prijedorskom farmeru.

УЗ ХУМАНОСТ ЋЕ ОПСТАТИ ФАРМА: Соколачки млекари помогли колеги из Приједора коме је струја убила краве

Udruženje mlekara RS

Predsednik udruženja Saša Kapović je izrazio zahvalnost sokolačkim mlekarima koji su podržali apel Udruženja, te za dva-tri dana prikupili sredstva za pomoć gazdinstvu na kome šest članova u Resavcima živi od proizvodnje mleka.

On je u ime udruženja poželeo porodici Zorić da se brzo vrati proizvodnji mleka, da što pre ostvari dobit u saradnji sa mlekarom i da uz pomoć dobrih ljudi sačuva telad koja su uginućem krava ostala bez hrane.

- Krave su isteljene, a kapi mleka nema za telad i najneophodnije mu je u ovom trenutku da nabavi kravu, jer jedna koja je preživela ovu nesreću ne može podmiriti potrebe - apeluju mlekari.

Apel proizvođača

KAKO je bila ugrožena egzistencija ove porodice, Udruženje poljoprivrednih proizvođača-mlekara Republike Srpske uputilo je apel za pomoć koji su podržali članovi sokolačkog Udruženja. Udruženje proizvođača mleka i mlečnih prozvoda "Blago Romanije" osnovano je u februaru 2022. godine i okuplja više od 190 proizvođača sa područja opštine Sokolac.

Ova nesreća je bukvalno dovela u pitanje egzistenciju šestočlane porodice Zorić, među kojima je i troje dece.

- Teška je situacija, a ne znamo ni sami kolika je šteta, sigurno između 20.000 i 30.000 KM - rekao je Zorić. - Nula je na bojleru probila u vodu koja je kroz pojilice došla do grla. Bili smo u tom momentu na farmi, video sam da nešto nije uredu, to je blaža struja, ali dovoljna da ubije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić