BUJICE ODNELE PUTEVE: Poplave na području Višegradu napravile veliku štetu

S. MIŠLjENOVIĆ

05. 06. 2023. u 07:00

USLED obilnih padavina proteklih dana, došlo je do poplave u opštini Višegrad i voda je napravila veliku materijalnu štetu kako na putnoj infrastruktiri, tako i u domaćinstvima.

БУЈИЦЕ ОДНЕЛЕ ПУТЕВЕ: Поплаве на подручју Вишеграду направиле велику штету

Foto: Printscreen/Jutjub

Bujice su odnela puteve, pokrenule klizišta, a voda je prodrla i u mnogobrojne kuće.

U ovoj opštini je proglašeno i stanje elementarne nepogode. Iz Meteorološke stanice Višegrad potvrđeno je da je za vikend palo oko 60 litara kiše po metru kvadratnom na tom području.

Jake padavine uništile su puteve i načinile veliku materijalnu štetu, najviše u naseljima Kalate, Glavica i Omar, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

- Formirali smo tri komisije koje su već na terenu i procenjuju štetu i tek ćemo danas imati mišljenje sa terena. Zahvaljujem se svima koji su brzo reagovali i pomogli da ugroženom stanovništvu olakšamo takvo stanje - izjavio je Đurević.

PRIPRAVNOST

DRAGOMIR Jovanović iz Civilne zaštite Višegrad rekao je da je o posledicama nevremena obaveštena Republička uprava civilne zaštite, od koje očekuju pomoć u ljudstvu i mehanizaciji.

- Civilna zaštita je u pripravnosti i obilazi područja pogođena nevremenom - dodao je Jovanović.

On kaže da su HE Višegrad, komunalno preduzeće, "Romanijaputevi", "Vodovod", Civilna zaštita i Vatrogasna jedinica odmah prišli i pomogli.

- Imali smo situaciju gde smo, na svu sreću, prošli bez žrtava. Materijalna šteta je velika - izjavio je načelnik Đurević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu