OBEZBEĐUJU ZALIHE: Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Ugljeviku, dragocenu tečnost dalo više od 150 ljudi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2023. u 15:41

AKCIJA dobrovoljnog davanja krvi okupila je u Ugljeviku više od 150 dobrovoljnih davalaca iz 23 udruženja Republike Srpske i Srbije.

ОБЕЗБЕЂУЈУ ЗАЛИХЕ: Акција добровољног давалаштва крви у Угљевику, драгоцену течност дало више од 150 људи

foto V Mitrić

Organizator današnje tradicionalne akcije je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) „Rudar“ iz Ugljevika koji su poznati širom regiona kao jedno od najmasovnijih i najorganizovanijih društava. Predsednik DDDK “Rudar” Zoran Milović zahvalio je svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju.

-U toku godine organizujemo dve velike akcije u opštini Ugljevik a podržavamo sve akcije širom Srpske - rekao je Milović.

Cilj ovog udruženja, istakao je Milović, jeste  da privuče mlade ljude.

-U narednom periodu organizovaćemo akciju u srednjim školama gde će mladi ljudi darivati krv-najavio je Milović koji je rekao da DDDK “Rudar” broji 1.250 članova.

Akciji je prisustvovao i načelnik opštine Vasilije Perić, koji se zahvalio učesnicima na humanosti.

Lekar Dragana Vojnović iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da se u akciji očekuje više od 150 doza krvi.

- Stvaramo zalihe krvi za celu Republiku Srpsku. Imamo svih krvnih grupa dovoljno na zalihama - saopštila je Vojnovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar